Tella wilt graag meer weten over de verdwijning van haar moeder. Ze heeft een mysterieuze man de belofte gedaan om de ware identiteit van meester Legende te achterhalen. In ruil krijgt zij de informatie over haar moeder. De enige manier om de identiteit van meester Legende te achterhalen is door de nieuwe Caraval-voorstelling te winnen. Tella probeert het geheim te ontrafelen, maar al snel verkeerd zij in groot gevaar. Wat doe je als realiteit en spel steeds moeilijker te onderscheiden is?

Het boek is daadwerkelijk prachtig. Ik was zo blij toen de hardcover verscheen. Na het lezen van deel een, in paperback, wilde ik ze natuurlijk beide nog in de hardcover versie hebben. Het reliëf op de omslag maakt het boek af. Op de paperback stond ook nog een personage, maar ik ben blij dat ze die op de hardcovers hebben weggelaten. Je kan dan zelf je invulling geven over hoe je de personages voor je ziet.

Het verhaal zit goed in elkaar en ik vond zelf dit boek beter dan deel een. De magische wereld zit namelijk flink ingewikkeld in elkaar. Je hebt even tijd nodig om alle begrippen bij dit verhaal te begrijpen. Er zaten grote plottwists in het verhaal, waardoor je maar door wilde blijven lezen. Stephanie Garber houdt de lezer ook soms flink voor de gek met wat waar is in het spel Caraval en wat niet.
In Caraval draaide het verhaal om Scarlet, maar nu om Tella. Dit geeft het verhaal een ander perspectief waardoor ik ook erg geboeid bleef. De flinke portie romantiek maakte het boek voor mij gewoon af.

Door de moeilijke verhaallijn is het wel een boek waar je even rustig de tijd voor moet nemen. Zoals ik zou zeggen is het niet echt een “trein” boek. Rustige omgeving en je hebt hem binnen een paar dagen uit. Echt een aanrader dus!

Vaak vind ik deel twee van een serie minder goed dan deel een, maar Stephanie Garber is het gewoon gelukt om deel twee net zo goed, of voor mij zelfs beter, te maken.

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

Meester Legende/Stephanie Garber/vertaling door Selma Soester/uitgeverij Luiting/415 blz./ ISBN  9789024571772