Aan het einde van Opal zagen we hoe Katy gevangen werd genomen door Daedalus. Eenmaal daarbinnen wordt ze onderworpen aan verschillende onderzoeken om haar vermogens beter te kunnen bestuderen. In de tussentijd doet Daemon er alles aan om haar te redden, ook al betekent het dat hij zijn eigen soort moet verraden of dat hij een deal met de vijand moet maken. Als ze elkaar weerzien is vluchten de enige optie, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wie is te vertrouwen en wie niet?

Terwijl de eerdere drie delen van de Lux-serie zo verslavend waren, merkte ik al aan het begin van Origin dat het bij dit boek helaas niet zo was. De eerste grofweg 120 bladzijden waren nogal traag en gebeurde er niet veel interessante dingen. Ik merkte dat ik steeds ging kijken hoeveel bladzijdes het hoofdstuk dat ik op dat moment aan het lezen was nog telde, zodat ik het boek even weg kon leggen. Het verhaal hield mijn aandacht niet vast, waardoor het boek dus makkelijk weg te leggen was. Dat was erg jammer, gezien het feit dat de andere boeken in deze serie zo geweldig waren.

Na ongeveer een derde van het verhaal kwam de vaart eindelijk in het verhaal. Katy en Daemon zijn weliswaar met elkaar herenigd, maar dat betekent niet dat het gevaar geweken is. Integendeel zelfs, het wordt alleen maar gevaarlijker voor deze twee personages aangezien ze nog steeds omringd zijn door de vijand. Het verhaal wordt vanaf dan gelukkig wel veel interessanter. Je leert bijvoorbeeld over het bestaan van origins, de kinderen die verwekt worden door een Luxen en een hybride. Deze wezens zijn nog een beetje mysterieus, waardoor je wilt blijven lezen. Ook zorgen de plottwisten ervoor dat je aandacht bij het boek blijft.

Wat in dit boek anders was dan de eerdere drie delen van deze serie was dat je in Origin het verhaal beleeft van zowel Katy’s perspectief als Daemons perspectief. Voor de afwisseling was dat leuk, vooral omdat je het personage Daemon wat beter leert kennen en hij ook wat meer diepgang krijgt. Hopelijk beleven we het volgende boek ook deels vanuit Daemons perspectief.

Zoals we van de eerdere delen gewend zijn, eindigt Origin weer met een cliffhanger. Deze is alleen niet zo explosief en verrassend als de eerdere cliffhangers. Het maakt je wel geïnteresseerd naar het laatste deel van deze serie genaamd Opposition, maar het is niet meer zo dat je hierdoor dat boek meteen wilt gaan lezen. Dat is jammer, bij de vorige cliffhangers had ik dat gevoel wel.

Origin is het vierde deel van de succesvolle Lux-serie, maar als ik dit boek met de eerdere drie delen vergelijk, is dit boek voor mij helaas wel het zwakste deel van deze serie. Het verhaal begint namelijk traag. Dat wordt gelukkig later in het verhaal weer goed gemaakt met goede plottwisten en zelfs een lichtgevend aliengevecht met veel actie. Dat het verhaal ook wordt verteld vanuit het perspectief van Daemon is een leuke toevoeging. Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal van Katy en Daemon eindigt.

Origin / Jennifer L. Armentrout / vertaling Erica van Rijsewijk / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2018 / 456 blz. / ISBN 9789401913768

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar, bezoek ik graag musea en ben ik dol op het kijken van films en series. Verder hou ik in mijn vrije tijd ook mijn boekenblog Awesome Booklover Blog bij waarop ik recensies en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman.