Karen Hamilton groeide op in Angola, Zimbabwe, België en Italië. Ze was jarenlang werkzaam als stewardess en studeerde kortgeleden af aan de Faber Academy, voordat ze zich fulltime aan het schrijverschap begon te wijden.

De relatie van Juliette en Nate liep een tijdje geleden stuk. Juliette wou Nate de ruimte geven die hij nodig had. Ze deed dit, maar bleef hem al die tijd toch, zonder Nates medeweten, observeren en controleren. Ze ging binnen in zijn appartement als hij aan het werk was. Ze installeerde zelfs een app om zijn sms-verkeer te controleren. Juliette ging aan de slag als stewardess bij dezelfde maatschappij waar Nate als piloot werkt. Na meerdere vluchten was dan eindelijk de kans daar. Juliette en Nate vlogen ‘toevallig’ naar dezelfde bestemming, Las Vegas. Daar haalde Juliette haar masterplan boven, met alle gevolgen van dien. Juliette heeft een enorme wilskracht om Nate terug voor zich te winnen, slaagt ze hier ook effectief in?

De perfecte vriendin is een leuk en vlot geschreven boek. De beschrijvende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je het verhaal helemaal kan inbeelden. Je wordt als het ware een toeschouwer van heel het gebeuren. Het eerste deel tot en met de vlucht naar Las Vegas vond ik heel leuk om te lezen, hier zoekt Juliette toenadering tot Nate. Wat er nadien gebeurt (dit verklap ik nog niet), vind ik toch wel echt met de haren getrokken, maar toch bleef het boek me boeien om snel verder te lezen. Er was een open einde aan het boek waardoor ik eigenlijk nog steeds wel benieuwd ben naar hoe het nu werkelijk afloopt tussen Juliette en Nate.

De perfecte vriendin is een boek om zowel op een koude winteravond, als aan het strand te lezen. Je wordt meegezogen door Juliettes gedrevenheid om Nate terug te krijgen. Er komen tal van leuke elementen in het boek aan bod. Het boek leest trouwens als een trein. Ik vind het alvast een echte aanrader. Ik kijk alvast uit naar een volgend boek van Karen Hamilton.

5 sterren

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woon in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

De perfecte vriendin/Karen Hamilton/vertaling Ans van der Graaff/Karakter Uitgevers B.V./ 2018/328 blz./ISBN9789045219615