Verlangen is het vierde deel in de verslavende serie over de familie Royal. Terwijl in de eerste drie delen we het verhaal volgen van Ella Harper en Reed Royal, schakelen we in dit deel over naar het verhaal van Easton Royal, hoewel Ella nog wel af en toe in het verhaal voorkomt.

Easton is het vriendje waar vele meisjes op zijn school van dromen. Hij is rijk, aantrekkelijk en slim, maar zijn aandacht wordt getrokken door Hartley Wright. Ze is mysterieus, totaal niet onder de indruk van Easton en gaat hem het liefst uit de weg. Dat is het teken voor Easton om al zijn charmes in de strijd te gooien om Hartley voor zich te winnen.

Easton kennen we van oppervlakkig uit de eerdere delen van deze boekenserie, maar nu wordt hij diepgaand uitgewerkt. Aan het begin van Verlangen merk je dat zijn gedrag nogal kinderachtig is en graag dingen doet die niet toegestaan zijn. Gedurende het verhaal voel je dat hij beetje bij beetje volwassenen wordt, al is dat nog steeds niet genoeg om uit de problemen te blijven. Dit personage is zo levendig en realistisch neergezet dat je je afvraagt of er op deze wereld misschien echt een Easton Royal rondloopt. Stiekem wil je deze Royal wel in het echt ontmoeten.

De Royals-serie kenmerkt zich door zijn verslavende schrijfstijl en een geweldige plot. Ook in dit boek is dat niet anders. Het feit dat Easton zich telkens in de nesten werkt en Hartley die gedurende het grootste deel van het boek haar geheimen niet wil prijsgeven, zorgt ervoor dat je steeds maar verder wil blijven lezen. Je bent benieuwd of en hoe deze twee jongeren bij elkaar komen. De verhaallijn met Felicity, een arrogant meisje dat steeds de aandacht van Easton wil trekken en voor een hoop drama zorgt, maakt het verhaal nog leuker. Het boek eindigt met een enorme cliffhanger waarvan je mond openvalt. Daardoor wil je echt nu meteen het vervolg lezen.

Ook de schrijfstijl in Verlangen is wat we van Erin Watt gewend zijn. De schrijfstijl is zo vlot en het boek leest zo lekker weg. Het is zo heerlijk om even je verstand op nul te zetten en te genieten van dit verhaal. Zelf had ik drie dagen nodig om dit verhaal uit te lezen, maar dit boek kan je makkelijk in een middagje uitlezen. Zo goed is het!

Verlangen is dus weer een uitstekend verhaal dat niet onder doet voor zijn voorgangers. Easton Royal is een geweldig hoofdpersonage waar je met liefde over leest. Dit verhaal bevat weer een flinke dosis drama en dat einde, ik heb er geen woorden voor, zo erg was dat! Als je dit boek eenmaal uitgelezen hebt, wil je niets liever dan het vervolgdeel erbij pakken!

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Verlangen/Erin Watt/vertaling Lia Belt/Uitgeverij de Fontein/2018/310 blz./ ISBN 9789026146893

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

No Comments

Post a Comment