Terwijl ik eigenlijk niet zo’n fan was van Cel 7, het eerste deel van deze serie, vond ik Dag 7 verrassend. Dit tweede deel pakt meteen het verhaal op waar deel één mee eindigde. Martha wordt in een chaos uit de levensgevaarlijke cellen gehaald en juist Isaac blijft daar achter. In dit deel gaat het niet om Martha, maar juist om haar geliefde. De rollen zijn ditmaal omgedraaid.

Dag 7 heeft dezelfde ingrediënten als Cel 7: een ‘onschuldig’ iemand die in de cellen vastzit en terecht komt in het gevaarlijke spel Dood is gerechtigheid. Het heeft zelfs dezelfde opbouw en afwikkeling van events. Hierdoor kun je misschien denken dat Dag 7 saai is, maar toch hield dit boek mij op mijn puntje van de stoel. De wereld wordt namelijk in dit boek nog meer uit gewikkeld. Je komt er steeds meer achter hoe vreselijk oneerlijk en afschuwelijk die wereld is.

Ik vind wel dat de schrijfster te veel tijd heeft gestopt in het beschrijven van deze oneerlijke wereld. Het was namelijk voor mij al duidelijk zat, maar in elk hoofdstuk probeerde ze weer iets te stoppen waardoor je ‘Help, deze wereld is echt afschuwelijk!’ gaat denken. Maar daar lees je gelukkig zo overheen. En bovendien merk je daardoor dat de schrijfster echt nagedacht heeft over dit boek. Het klopt tot in de puntjes.

Ik vond het einde sterk en ben ontzettend benieuwd naar het slotdeel, Finale 7.  Ik zag op Goodreads dat dit slotdeel echter maar 220 bladzijdes telt (weinig!), dus ik ben heel benieuwd hoe de schrijfster dat gaat doen.

Houd je van spanning, een nijpende, gruwelijke wereld en dramatische romantiek? Dan is deze serie wat voor jou!

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 23 jaar. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenis- en fantasynerd. Ze heeft ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.

Dag 7/Kerry Drewery/vertaling Selma Soester/Uitgeverij Luitingh-Sijthoff /2018/420 blz/ 9789024576913

No Comments

Post a Comment