In deze detective doet inspecteur Axel Steen er alles aan om de moordenaar te vinden in een onopgeloste 4 jaar oude zaak. Een moord die hem uiteindelijk zijn eigen huwelijk kostte.

Omdat deze moord op de 18-jarige Merel hem nooit los heeft kunnen laten, raakt hij volledig geobsedeerd wanneer er een aantal nieuwe verkrachtingen plaatsvinden.

De dader van deze verkrachtingen is enorm wreed en meedogenloos naar zijn slachtoffers. De nieuwe zaken vertonen overeenkomsten met andere zaken net als het DNA van de dader. Doordat er slordig is omgegaan met bewijsmateriaal, wordt er ook een onschuldig iemand gearresteerd.
In Vaarwel wordt buiten het zeer precieze speurwerk ook veel aandacht aan het gezinsleven en de emotionele toestand waarin de hoofdrolspeler, Axel, zich bevindt, gegeven. Zo leer je, naast de ruwe kant, ook de zachtaardige kant van hem kennen, als vader van een dochtertje. In dit verhaal spelen naast Axel, ook het dochtertje Emma, Cecilie (de ex van Axel) en haar nieuwe partner – en tevens baas van Axel- Jens een belangrijke rol.

Vaarwel is zeker aan het einde een spannende en verrassende thriller, waarbij je wel even de tijd moet nemen om in het verhaal te komen, omdat alles heel gedetailleerd wordt beschreven. Gebeurtenissen uit het verleden en ontwikkelingen van nu mengen zich tot een verhaallijn. De gedeeltes over de seksuele avontuurtjes van Axel vond ik persoonlijk niet van extra waarde, maar laten wel zien dat de hoofdrolspeler soms vecht met zijn eigen emoties.

Eigenlijk moet je dit verhaal in een keer lezen, maar omdat het boek ruim 350 bladzijden heeft, wordt het wat lastig. Het is belangrijk om elke aanwijzing goed op te nemen, dan kun je Axel een stapje voor zijn.

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 16 jaar. Momenteel zit ik in de 3e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken vind ik ben een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!

Vaarwel/Jesper Stein/vertaling Corry van Bree/Karakter Uitgevers/2018/352 blz./ISBN 9789045217710

No Comments

Post a Comment