De mooiste dag van je leven gaat over Krista, werkzaam in een kringloopwinkel. Zij werkt daar met Marthe en Silvia. Op een dag vinden zij een doos met daarin een mooie wolk van stof, een trouwjurk.
Krista past de jurk aan en hij zit als gegoten, maar ze heeft geen vriend en ook zeker geen trouwplannen.  Ze vindt ook de trouwgeloften en een ring in de doos. Krista gaat op zoek naar de eigenaar van de jurk.

Wat was dit een heerlijk boek om te lezen. Het is een vlot geschreven verhaal. Je leert de verschillende personages langzaamaan kennen. Krista is een leuke meid die graag zorgt voor anderen. Dit komt in het hele boek voor. Zij gaat op bezoek bij haar gehandicapte broer, voor haar baas en voor nog een ander personage. Dit personage leert zij via de jurk kennen. Hier ontstaat een hechte band uit, alleen heeft deze man veel verdriet te verwerken. Verder krijg je in het boek ook wat terugblikken, deze worden aangegeven met een tijdsaanduiding bij de hoofdstukken. Deze verduidelijken het verhaal. Ze gaan over haar broer en hoe het komt dat hij gehandicapt is en over haar moeder, die helaas overleden is. Krista is een moeilijke prater en zij durft haar eigen geheimen niet snel prijs te geven.

Het is een romantisch boek, maar er zit ook zeker humor in verwerkt. Verder komen de thema’s verlies, schuldgevoel en verdriet aan bod. Je kunt je goed inleven in alle personages in het boek. Je kan echt met de personages meeleven. Het verhaal wordt hierdoor levendig.

Dit boek is zeker een aanrader. Je moet het gelezen hebben!

Mijn naam is Debby Gramberg, 24 jaar oud en ik kom uit Zaandam. Ik ben aan het studeren voor onderwijsassistent. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd een boek erbij te pakken. Als een boek mij eenmaal interesseert en pakt, vind ik het heerlijk om het boek vlot uit te lezen. Verder ben ik graag creatief bezig.

De mooiste dag van je leven/Tamara Haagmans/Luitingh-Sijthoff/2019/237 blz./ISBN 978-90-245-8521-2

No Comments

Post a Comment