Een kantoor delen met je aartsvijand, klinkt niet echt ideaal. Precies dit is wat Lucy meemaakt nadat de uitgeverij waarvoor ze werkt fuseert met een van de concurrenten. De mensen van Bexley waren zo netjes, deden alles om het geld, en gaven niks om de boeken die ze uitgaven. Iets wat er bij haar bedrijf echt niet in kon. Ieder boek dat uitgegeven wordt, is even bijzonder en even mooi. Ze is assistente van de directeur, maar je kunt gerust zeggen dat het bedrijf door haar nog draait. De assistent bij Bexley is Joshua, de kleurenvolgorde waarin hij zijn blouse draagt is altijd hetzelfde en dat is een van de vele dingen van Joshua die Lucy niet kan verdragen. Maar wat gebeurt er als de spelletjes die ze continu spelen grotere gevolgen hebben dat ooit tevoren?
Dan is er ook nog een baan die Lucy en Joshua beiden willen. Nog nooit zou ze zo’n hekel aan haar collega moeten hebben. Maar net als de haat op het grootst hoort te zijn, gebeuren er zoveel dingen dat ze niet zo zeker meer weet, of ze haar aartsvijand wel haat.

Ik niet op jou is het perfecte boek dat je even leest om je gedachten compleet opzij te zetten. Het is grappig en romantisch, het perfecte boek om te lezen onder een dekentje op de bank dus.
De verhaallijn is goed opgebouwd en ook al kan je van tevoren redelijk goed raden wat er ongeveer gaat gebeuren; de manier waarop de aartsvijanden met elkaar omgaan is gewoonweg geniaal. Ieder dingetje dat Joshua en Lucy doen is een spelletje dat ze perse willen winnen. Dit maakt de strijd tussen de twee nog grappiger om te lezen. Als lezer heb je al gauw door dat er meer speelt aan de kant van Joshua dan dat hij laat blijken. Hierdoor zit je letterlijk te lachen naar je boek als er iets gebeurt dat jij al zag aankomen, maar waardoor Lucy van haar schoenen geblazen wordt. Het feit dat het boek redelijk voorspelbaar is, zorgt er niet voor dat het saai is, maar het maakt de situaties juist tienmaal zo grappig. Ik niet op jou is zeker een aanrader als boek dat je meeneemt op vakantie of dat je in de avond rustig leest. Het verhaal is interessant en grappig en zal je niet snel vervelen. Het perfecte boek dus om even alles om je heen te vergeten.

Mijn naam is Jente Jansen, Ik ben 17 jaar. Ik zit nu in VWO 5 op het Jan van Brabant College in Helmond. Zelf woon ik in Beek en Donk dus dat uurtje sporten per dag haal ik wel. Ik heb lezen altijd leuk gevonden en had al snel alle avi’s gehaald, op naar de leuke boeken dus. In mijn vrije tijd badminton ik graag, maar je zult me nog veel vaker zien lezen. Mijn favoriete genre is toch wel Fantasy, ook al vind ik eigenlijk alle genres leuk. Ze hebben allemaal dat speciale tintje dat ervoor zorgt dat het leuk is. Ik vind het recenseren erg leuk doordat ik veel verschillende boeken kan lezen en nog iets doe wat ik leuk vindt! Wie wil dat nou niet?

Ik niet op jou/ Sally Thorne/vertaling Anqelique Verheijen/ Harpercollins/2019/349 blz./ISBN 9789402758436

No Comments

Post a Comment