Vijf totaal verschillende vriendinnen maken samen hun grote droom waar; een eigen restaurant beginnen. Het succes is groot en de vriendinnen zijn alweer bezig met nieuwe plannen. Allison wil graag een liveband inhuren om nieuwe klanten te trekken, om het succes van het restaurant nog groter te maken. Als Jake, een bekende artiest die zich al jaren teruggetrokken heeft, zich aanmeldt, weet Allison dat ze in de problemen gaat komen. Hij is een foute man, helemaal haar type en precies wat ze op dit moment niet kan gebruiken.

De karakters in het boek zijn ontzettend verschillend en dat maakt het zo leuk om over ze te lezen. Het is te hopen dat voor de rest van de boeken van de Fusion serie de meiden de grootste focus krijgen. Zij zijn de kracht van het verhaal. Elke vrouw heeft een unieke set van eigenschappen, waardoor de lezer zich in ieder geval met een zal kunnen identificeren. De interactie tussen de vriendinnen houdt de lezer scherp en brengen ook humor in het verhaal.

De interactie tussen Jake en Allison is soms te klef en schattig. Allison moet een sterke en succesvolle vrouw voorstellen, maar de conversaties tussen hen beide laat dat niet zien. De mate van affectie tonen werd soms te veel, waardoor het niet meer natuurlijk overkwam. Het leek alsof schrijfster Kristen Proby een boek met een sterke vrouwelijke rol wilde neerzetten, maar dat niet kon vasthouden tijdens het schrijven over de relatie tussen Jake en Allison. Daarnaast leek het hierdoor dat het verhaal zijn gelaagdheid verloor. De dialogen waren te veel gefocust op oppervlakkige aspecten en niet op belangrijke levensonderwerpen.

Het boek beschrijft de spanningsboog tussen twee mensen op een manier, waardoor de lezer in het verhaal gezogen wordt. Het erotische gedeelte is heel overtuigend geschreven door schrijfster Kristen Proby, waardoor het boek een typische New Adult is. Het enige nadeel van het verhaal is dat het geen realistische weerspiegeling geeft van relaties. Jonge lezers worden daardoor op een verkeerde manier beïnvloed door de boodschap die het boek met zich meebrengt. De ‘bad guy’ zal helaas in veel gevallen echt de ‘bad guy’ zijn, en het is voor een vrouw erg lastig om dit te veranderen. Helaas heeft dit boek de relatie zo beschreven dat de vrouw niet als sterkste eruit komt, terwijl dat in deze tijd misschien wel beter geweest was.

Luister naar me is een heerlijk verhaal voor op het strand. Heerlijk om tussen alle zware literatuur te lezen. De lezer zal door de spanning tussen de twee personages en de humor van de vriendinnen door het boek vliegen. Het boek mist een goede boodschap en diepgang, maar dat is waarschijnlijk ook niet het doel waarmee schrijfster Kristen Proby het boek schreef.

Hoi! Ik ben Maaike en ik studeer geneeskunde in Groningen. Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten 🙂

Luister naar me / Kristen Proby / vertaling Anne-Marieke Buijs / Karakter Uitgevers / 2019 / 293 blz. / ISBN 978 90 452 1703 1

No Comments

Post a Comment