In Ik wil niet voor je vallen volgen we Carter en Evie. Ze leren elkaar kennen op een Halloweenfeestje en de vonk slaat meteen over. Het feit dat ze allebei agent zijn bij concurrerende bedrijven, schrikt ze niet af. Maar dan blijken die twee bedrijven te gaan fuseren en blijkt er nog maar 1 baan over te blijven. Dat is niet echt goed nieuws voor hun prille relatie. Carter  en Evie moeten namelijk gaan strijden voor dezelfde positie.

Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een keiharde strijd voor dezelfde baan. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Maar de vraag blijft: welke emotie gaat overwinnen?

Als ik alleen afga op de achterflap van het boek, dan doet het me heel erg denken aan de Hating Game van Sally Thorne. Twee mensen die verliefd worden en dan tegen elkaar gaan strijden. Op sommige momenten deed dit boek me er ook aan denken. Niet dat dat perse iets verkeerds is, maar ik vond het wel opvallend. The Hating Game vond ik erg vermakelijk en dat vond ik dus ook van Ik wil niet voor je vallen.

Ik vond de hoofdpersonen erg leuk en ik had ze dan ook al na de eerste paar hoofdstukken in mijn hart gesloten. Evie weet wat ze wil en gaat daar volledig voor. Carter leek me echt zo’n lieverd en ik vond het geweldig om over hem te lezen.

Carter en Evie werken allebei als agent in Hollywood. Er komen regelmatig vaktermen voor in dit boek en ik moet eerlijk toegeven dat ik daar wel een beetje door overrompeld werd. Waar hebben ze het over? Ik heb zelfs twee keer moeten googelen wat een bepaalde term betekende, omdat ik het zelfs niet uit de context kon halen. Dit deed aan het begin erg af van mijn leesplezier. Ik was bang dat er nog veel meer moeilijke termen zouden komen. Gelukkig was dat niet het geval en kon ik daarna gewoon rustig doorlezen.

In dit boek worden belangrijke onderwerpen aangestipt, namelijk seksisme en discriminatie op grond van geslacht. En ondanks dat ik het heel goed vond dat dat gebeurde, vond ik de uitwerking magertjes. Het voelde erg onaf en ik miste nog verdere verhaallijn daaromheen.

En dan dat einde.. Ik vond het einde totaal niet bij het boek passen. Wel goed bedacht en ik heb ook zeker wel een paar keer moeten grinniken, maar het einde sloeg, in mijn ogen, echt helemaal nergens op. Het was nogal ver gezocht.

Ik wil niet voor je vallen is een vermakelijk boek. Niet echt vernieuwend en ook een tikkeltje voorspelbaar. Een boek waar je niet te veel over na hoeft te denken dus. Heerlijk voor de zomer!

Ik wil niet voor je vallen / Christina Lauren / Vertaling: Gabriëlla van Karsbergen / Xander Uitgevers / 2019 / 352 pagina’s / ISBN 9401610320

Marieke van Putten:, een 21-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog  (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze dan ook van alles over boeken.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

No Comments

Post a Comment