Een drieling zijn houdt in dat vanaf je geboren wordt, niet alle aandacht naar jou zal gaan. Je moet alles delen, en je zal nooit 100% in het middelpunt staan. Maar wat als je geboren wordt en vanaf dat moment al getraind wordt om te vechten, je krachten te ontwikkelen en je voor te bereiden op moorden?
Dat overkomt de drie zusjes Katharine, Arsinoe en Mirabella. Ze worden klaargestoomd om elkaar te vermoorden tegen de tijd dat ze 18 zijn en dat allemaal om de troon te kunnen betreden. Is het het allemaal waard? O jazeker wel. Voor de zusjes is de strijd aangebroken, maar als het er echt op aan komt, wie is er dan het sterkst?

De drie zusjes hebben ieder een eigen specialiteit: vlammen werpen, op gif leven en alle dieren naar je laten luisteren en de bloemen zo mooi laten stralen als je wilt. Bij Katherine was het meteen bekend dat ze bij lange na niet de sterkste was, ieder beetje gif dat ze doorslikte zorgde ervoor dat ze ziek werd en ze begon zich zelfs af te vragen of ze dat, als ze niet vanaf het begin getraind was, überhaupt aan zou kunnen. Maar er gebeurt iets en opeens is ze sterk, ze is vastberaden om haar zusjes te vermoorden voor de troon. Zo vastberaden zelfs dat iedereen bang voor haar is.
Ook met Arsinoe gaat het niet soepel: wat moet je doen als je ontdekt dat je meer dan één gave hebt? Vastberaden om niet te moorden gaat ze aan het spel beginnen.
En dan is er nog Mirabella, net zo gedreven als Katherine. Alleen is  ze haar populariteit kwijt na alle schandalen die haar overkomen zijn.

Duistere troon is een fantastische deel 2 van Koninginnen van Kendare Blake. Het boek gaat over feministische vrouwen en is een echte eye-opener voor de goede (en slechte) kwaliteiten die de meeste vrouwen bezitten. Het is een boek dat laat zien dat je jeugd zeker meer invloed heeft dan altijd gezegd wordt en dat als het moet, iedereen een strijder is. Al is het maar uit zelfbescherming. De zwakste heeft sterke punten en ook de sterkste en stoerste heeft een verhaal dat gehoord moet worden.
Ondanks dat het een fantasy boek is gericht op de strijd tussen de drie zusjes is het ook erg ontroerend ga je zelf nadenken over je jeugd en verleden. Het doet je beseffen dat het altijd erger kan en dat iedereen verschillende verborgen talenten heeft. Duistere troon is zeker een mooie deel 2 van Koninginnen en het is duimen dat deel 3 net zo spannend wordt.

Mijn naam is Jente Jansen, Ik ben 17 jaar. Ik zit nu in VWO 5 op het Jan van Brabant College in Helmond. Zelf woon ik in Beek en Donk dus dat uurtje sporten per dag haal ik wel. Ik heb lezen altijd leuk gevonden en had al snel alle avi’s gehaald, op naar de leuke boeken dus. In mijn vrije tijd badminton ik graag, maar je zult me nog veel vaker zien lezen. Mijn favoriete genre is fantasy, ook al vind ik eigenlijk alle genres leuk. Ze hebben allemaal dat speciale tintje dat ervoor zorgt dat het leuk is. Ik vind het recenseren erg leuk doordat ik veel verschillende boeken kan lezen.

Duistere troon/ Kendare Blake/ vertaling Sandra Hessels/ Harpercollins Young Adult/ 2019/ 384 blz./ ISBN 9789402702835

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment