Buiten bereik gaat over het, op het oog gelukkig lijkende, gezin van Katja, haar man Daniel en hun zoontje Jonas. Wanneer Daniel zijn zoontje meeneemt op een weekendje Terschelling maar ze niet thuiskomen van deze vakantie, gaat Katja op zoek naar het tweetal. Maar dit is tevergeefs.
Ze wordt hierbij ondersteund door Steven de zakenpartner en vriend van Daniel en Katja. Als Jonas op een dag met de taxi thuis verschijnt is Katja in alle staten. Jonas is namelijk niet zo spraakzaam en kan haar dus niet vertellen wat er met Daniel is gebeurd. Beetje bij beetje probeert ze samen met Jonas en Steven erachter te komen waar Daniel is. En dan blijkt dat je niemand kan vertrouwen… Zelfs je eigen man en beste vriend niet.

De cover van het boek is aantrekkelijk. De groen met roze cover doet liefelijk aan. De schaduw van het jongentje moet denk ik Jason, het zoontje van Daniel en Katja voorstellen. Je weet pas waarom dit jongetje alleen staat afgebeeld als je halverwege het verhaal bent.

Het verhaal wordt onderverdeeld tussen de verschillende hoofdpersonen. Zo hebben Katja, Daniel en Steven ieder hun eigen hoofdstukken en ook de broer van Steven Gerardus komt aan zijn trekken. Wat hij met het geheel te maken heeft wordt al snel duidelijk. Het verhaal wisselt tussen het heden, de zoektocht naar Daniel en Jonas en het verleden. Wat is er gebeurd waardoor Daniel verdwijnt..? Door deze afwisseling kom je veel te weten over de hoofdpersonen en vallen, hoe verder je in het verhaal bent, steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Echter had ik de gebeurtenis op het eind totaal niet verwacht!

Het boek blijft, mede door de onverwachte gebeurtenissen en de spanning rondom de verdwijning van Daniel, ontzettend spannend. Ik kon het boek dan ook maar moeilijk wegleggen, omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen. De schrijfstijl is soepel en de hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor je door het boek heen vliegt. De enige persoon die van mij wat meer uitgediept had mogen worden is de kleine Jonas, omdat hij niet of weinig praat was ik erg benieuwd naar wat er in zijn hoofd omging. De overige hoofdpersonen leer je door het verhaal heen beter kennen, mede door de terugblikken die gegeven worden.
Buiten bereik was Iris Boter haar eerste thriller voor volwassenen en wat mij betreft mogen er nog vele volgen!

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 24 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Buiten Bereik/Iris Boter/Uitgeverij Luitingh – Sijthoff/2019/315 blz. /ISBN 9789024583720

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment