Jennifer L. Armentrout is weer terug met een nieuwe Young Adult roman. Haar nieuwe boek getiteld Als morgen niet bestaat gaat over de zeventienjarige Lena die na een feestje samen met vier andere vrienden in een auto zat en betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Helaas is Lena de enige die het ongeluk overleeft. Ze is ervan overtuigd dat ze het ongeluk kon voorkomen en zit dan ook vol met schuldgevoel. Het maken van toekomstplannen lukt niet meer en ze sluit al haar vrienden buiten, ook Sebastian, de jongen op wie ze verliefd is. Komt het ooit nog goed met Lena?

Het boek begint met een proloog waarin we lezen hoe Lena in het ziekenhuis ligt. Dit maakt de lezer gelijk benieuwd naar de rest van het verhaal. Je wilt namelijk weten hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Op deze vraag wordt niet gelijk antwoord gegeven. In het eerste deel van het verhaal ‘Gisteren’ volgen we Lena en haar vrienden in de tien dagen voorafgaand aan het ongeluk. Er worden volop toekomstplannen gemaakt, gepraat over naar welke universiteit iedereen wil gaan en er wordt plezier gemaakt. In het tweede en derde deel ‘Vandaag’ respectievelijk ‘Morgen’ zien we hoe Lena het ongeluk en de dood van haar vrienden probeert te verwerken. Het verhaal wordt dan soms emotioneel en is het op sommige momenten dan ook niet eenvoudig om je tranen binnen te houden.

Je leest het hele boek vanuit het perspectief van Lena. Hierdoor leer je haar goed kennen en kan je ook makkelijk met haar een band vormen. Op sommige momenten wil je haar zelfs het liefst een knuffel geven om haar een beetje te troosten. Je kunt dus erg goed met Lena meeleven. Ze is een personage om in je hart te sluiten.

De boeken van Armentrout hebben altijd een hele fijne en vlotte schrijfstijl. Dat is bij dit boek dan ook niet anders. Armentrout weet je aandacht erg goed vast te houden en zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. Het zal je dan niet verbazen dat ik het boek binnen een dag heb uitgelezen. Wat ik ook erg goed vind, is dat Armentrout de moeilijke onderwerpen rouwverwerking en schuldgevoel zo goed over weet te brengen. Ondanks deze onderwerpen blijft het verhaal luchtig en is het niet te zwaar.

Als morgen niet bestaat is dus een prachtig, maar ook emotioneel verhaal dat je het liefst in een leessessie wil uitlezen. Het verhaal zit goed in elkaar en houdt je aandacht de hele tijd vast. Ook heeft het fijne personages die realistisch en levendig over komen. Ik hoop dus dat Armentrout weer snel met zo’n mooi boek komt dat we kunnen lezen!

Mijn naam is Tina en ik ben 23 jaar. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar, bezoek ik graag musea en ben ik dol op het kijken van films en series. Verder hou ik in mijn vrije tijd ook mijn boekenblog Awesome Booklover Blog bij waarop ik recensies en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman.

Als morgen niet bestaat / Jennifer L. Armentrout / vertaling Els Brevink / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2019 / 320 blz. / ISBN 9 789401 912303

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment