Een zeer meeslepend boek over een vrouw wiens leven overhoop wordt gegooid waardoor ze zichzelf moet herontdekken. Dat is Mijn leven na jou. Het is zo een van die boeken waar je aan begint en na 3 dagen ben je verbaasd dat je het al uit hebt. Ondanks dat je het boek wel kan neerleggen voor een goede nachtrust, is het toch veel te snel voorbij. Let op, het boek zal wel wat door je hoofd spoken: hoe zou ik hier mee omgaan?

Het boek begint bij Margaret haar ergste nachtmerrie. Al heel haar leven heeft ze geen goed gevoel bij vliegen. De man van wie ze houdt is echter in opleiding om hobbypiloot te worden. De dag dat ze een huwelijksaanzoek verwacht, wil hij dat ze met hem meevliegt. Na veel aandringen besluit ze haar angsten opzij te zetten en met de man van haar dromen mee te vliegen. Hij vraagt haar midden in vlucht ten huwelijk en uiteraard zegt ze ja! Bij de landing loopt het echter mis, de weersituatie is veranderd en het vliegtuigje crasht. Chip, haar verloofde, geraakt veilig en wel uit het vliegtuigje, zelfs zonder een plakker! Voor Maggie ziet het er echter slecht uit. Het is verbazend dat ze nog leeft. Ze is helemaal verbrand en haar rugwervels zijn beschadigd. Initieel weet ze echter niet hoe slecht ze eraan toe is. Tijdens haar herstel zijn haar ouders, en zelfs haar zus die ze al drie jaar niet gesproken had, er iedere dag voor haar. Chip daarentegen, de man met wie ze nota bene net verloofd is, komt niet langs. Hij kan het schuldgevoel niet aan en begint te drinken. Wanneer hij op een dag zat toekomt en haar verteld dat ze verlamd is, is dit een hele shock voor haar. Door het accident groeien ze steeds verder uit elkaar. Dat is echter niet waar het boek op focust, het verhaal gaat over hoe Maggie omgaat met het accident en vooral hoe ze door de zware emotionele periode van herstel gaat. Gelukkig krijgt Maggie steun van haar fysiotherapist, Ian. Dat hij ook nog eens knap is helpt natuurlijk ook wat.

Ik ben van mening dat de cover direct aanspreekt. Het is het type boek dat je ziet en denkt: dat ziet er leuk uit, over wat zou het gaan? Het beeld misschien wel niet de diepgang uit die in het verhaal toch wel meespeelt. Het is geen basic lovestory, het gaat wel degelijk over een vrouw die na een crash haar leven in diggelen ziet vallen en die hiermee zal moeten omgaan. Om het verhaal wat lichter te maken is er natuurlijk wel een sappig liefdesverhaal aan verbonden.

Ik zou het boek zeker aanraden, het leest zeer vlot en het is een makkelijk te verstaan verhaal. Je kan je bovendien heel makkelijk inleven in het hoofdpersonage ondanks dat je zelf niet in de situatie zit. Daarbovenop zet het je ook aan het denken over jezelf. Doe daar nog eens een knappe dokter bij die het voor het hoofdpersonage opneemt en dan ben je helemaal fan!

Hallo, mijn naam is Hanne Hoydonckx, ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een science fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Mijn leven na jou / Katherine Center / vertaald door Iris Bol / uitgeverij Boekerij / 2019 / 368 blz. / ISBN:  9 789022 582428

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment