The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van een spin-off serie over de Luxen dat eerder dit jaar bij uitgeverij Zomer & Keuning verscheen en is verrassend goed. Het vervolg, getiteld The Burning Shadow, is inmiddels ook al verschenen en begint direct waar het eerste boek was geëindigd.

Hoofdpersoon Evie Dasher heeft in The Darkest Star ontdekt dat ze eigenlijk Nadia Holliday heet. Haar moeder Silvia Dasher is niet haar echte moeder en heeft haar in huis genomen nadat Evie doodziek was geworden. Door het gebruik van een experimenteel geneesmiddel is Evie uiteindelijk weer beter geworden, maar dat zorgde er wel voor dat ze buitenaards DNA heeft gekregen. In dit boek lezen we hoe Evie worstelt met haar identiteit. Is ze nou Nadia of is ze Evie? Op wie van beide is de origin Luc verliefd?

De eerste 150 bladzijdes van het boek lezen een beetje traag. Er wordt veelvuldig verwezen naar wat in het eerste boek is gebeurd en er wordt uitgelegd wat termen zoals Origin, Arum, de Bron en gebeurtenissen zoals de Invasie inhouden. Aan de ene kant voegen deze herhalingen zeker wat toe, vooral als het alweer een tijdje geleden is dat je The Darkest Star hebt gelezen. Aan de andere kant haalt dat wel het tempo uit het verhaal.

In de tweede helft van dit boek gaat het tempo omhoog. Er gebeuren vele interessante en onverwachte dingen. Zo is er een personage dat blijkbaar niet is wie we denken dat diegene is. Ook gebeuren er steeds vreemdere dingen met Evie. Wie is zij nou echt en wat is er gebeurd nadat ze door Silvia Dasher in huis is genomen? Het verhaal heeft keer op keer verrassende wendingen waarbij soms zelfs torenhoge verliezen worden geleden door de personages. Tussen al die spannende momenten is er ook nog tijd voor wat romantiek tussen Luc en Evie. De liefde tussen deze personages is erg mooi om te zien.

De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is zoals we gewend zijn van haar eerdere boeken. De gedetailleerde en uitgebreide beschrijvingen zorgen ervoor dat je als lezer in de wereld van de Luxen en Origins meegetrokken wordt. Af en toe stopt ze nog wat verwijzingen van bekende films in het boek, zoals The Avengers, Taken en The Terminators in het verhaal, wat zeker erg leuk is om te lezen. Daarnaast is het ontzettend gaaf dat de hoofdpersonages van de Lux-serie, Daemon en Katy, ook kleine rollen hebben gekregen in dit boek.

The Burning Shadow is daarom zeker een aangenaam verhaal. Het begin van het verhaal is weliswaar een beetje traag, maar dat wordt later in het verhaal goed gemaakt. Het einde maakt je benieuwd naar het slotdeel van deze trilogie The Brightest Night dat najaar 2020 verwacht wordt.

Mijn naam is Tina en ik ben 23 jaar. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

The Burning Shadow / Jennifer L. Armentrout / vertaling Jeannet Dekker / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2019 / 456 blz. / ISBN 9 789401 915878

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment