Hadley groeit op in een gezin dat voor de buitenwereld het perfecte plaatje is. Ze woont in een duur huis, is aanvoerder van het lacrosse team en haalt goede cijfers op school. Echter, achter gesloten deuren wordt Hadley mishandeld door haar vader. Ze verzwijgt de fysieke en mentale mishandeling voor de buitenwereld en doet er alles aan om haar zusje Lila te beschermen. Het enige lichtpuntje in het leven van Hadley is haar vriendje Charlie. Alleen komt haar vader al snel achter deze verboden relatie en is hij het er absoluut niet mee eens. Hierdoor wordt het huiselijk geweld alleen maar erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles veranderd. Na die dag wil Hadley het niet meer hebben over alle dingen die er vroeger zijn gebeurd. Ze heeft er namelijk al genoeg moeite mee om vrede te hebben met hoe de situatie nu is.  

Dit boek was het eerste boek wat ik uit las in 2020 en het is gelijk een boek dat ik niet snel meer zal vergeten. Het verhaal begint met een ongeluk, waarvan je maar een paar details krijgt. Je weet hierdoor niet goed wat er is gebeurd, maar wel dat het ernstig is. Het verhaal wisselt tussen toen en nu, daarnaast lees je ook nog verschillende politieverhoren. Naarmate het verhaal vordert krijg je steeds meer details over het leven van Hadley. Ik vond het erg fijn om op deze manier te lezen, want mijn aandacht bleef hierdoor goed bij het verhaal en ik wilde ook niet stoppen met lezen.

In het boek worden heftige thema’s besproken, voornamelijk huiselijk geweld. Met elk hoofdstuk dat ik las voelde ik meer met Hadley mee. De schrijfster heeft goed verwoord hoeveel schaamte en angst Hadley met zich mee droeg. Ik wilde graag de omgeving van Hadley wakker schudden, zodat Hadley de angst en pijn die ze elke dag meemaakte, niet meer hoefde te voelen. De band die Hadley had met haar zusje Lila was hartverwarmend. Het was mooi om te lezen hoeveel Hadley van haar zusje hield en hoe hard ze haar best deed om Lila hetzelfde lot te besparen.
Ook de andere karakters in het boek vond ik mooi uitgewerkt, je zag bij alle personen een ontwikkeling naarmate je verder in het verhaal kwam.

Ik zou dit boek zeker aanraden als je op zoek bent naar een boek dat je raakt en dat je niet meer weg wilt leggen. Als je houdt van boeken die gebaseerd zijn op de ontwikkeling van personages is dit zeker een boek om te gaan lezen!

Ik ben Mandy, ik ben 21 jaar oud en werk momenteel als medewerker maatschappelijke zorg in een verzorgingstehuis. Ik houd onwijs veel van lezen en lees voornamelijk contemporary en fantasy. Ik kan mij helemaal verliezen in verhalen en doe dit dan ook graag.

Alles is nu / Amy Giles / Vertaling Els Brevink / Zomer & Keuning / 2019 / 368 blz. / ISBN 9789020535983

No Comments

Post a Comment