Clara is verhuisd naar New Orleans om daar een balletcarrière op te bouwen. Ze is helemaal gefascineerd door de geschiedenis van een tragisch liefdesverhaal op de Windisle-plantage en Clara zet alles op alles om het mysterie van de twee geliefden op te lossen. Tijdens haar zoektocht leert ze een man achter de muur van de Windisle-plantage kennen. Deze man heet Jonah en heeft zich teruggetrokken op de plantage. Hij wil er niet vanaf komen omdat hij zich erg schaamt voor zijn littekens en verleden. Hij leeft achter de wensmuur, waar mensen hun wens naartoe brengen in de hoop dat deze dan uitkomt. Clara blijft terugkomen naar de muur en met ieder bezoek wordt de bijzondere band tussen haar en Jonah sterker. Jonahs verlangen om samen met Clara te zijn groeit met de dag. Helaas weet hij dat dit nooit wat zou worden, omdat het zijn lot is achter de wensmuur te blijven. 

Wauw, wauw en nog eens wauw. Ik moet eerlijk toegeven dat ik alleen de eerste zin van de flaptekst had gelezen toen ik het boek selecteerde. Ik zag dat het verhaal over een balletdanseres ging en moest het natuurlijk gelijk lezen. De kaft is prachtig en mysterieus waardoor ik me gelijk aangetrokken voelde tot het boek, al deed het wel wat pijn om de tekening van een ballerina te zien die niet goed op haar spitzen staat. Maar ik kan je vertellen dat dat ook het enige minpuntje van het hele boek is.

Vanaf de eerste bladzijde werd ik gegrepen door de twee prachtige liefdesverhalen die worden verteld. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, want ik kon het niet meer wegleggen. Door de afwisseling in de twee verhaallijnen die met elkaar zijn verweven is het boek heel mysterieus. Je hebt het verhaal van Jonah, die zowel lichamelijk als mentaal heel erg beschadigd is door gebeurtenissen in zijn verleden. Daarnaast is er Clara, die haar plekje in een nieuw land probeert te vinden en beetje bij beetje Jonahs mentale barrière probeert te doorbreken. Zelfvergiffenis en genade waren dan ook de belangrijkste onderwerpen van het boek. Hoe kan iemand van je houden als je niet in staat bent van jezelf te houden? 

 “Ik zou zeggen dat iedereen genade verdient, Clara. Maar je moet je wel afvragen of je die genade van dichtbij of van een afstandje wilt schenken.”

Het verhaal geeft je echt een “Belle en het beest” gevoel. De raadsels, magie en mysterie geven het boek ook een originele twist. Doordat je het boek vanuit het perspectief van zowel Clara als Jonah leest kan je je extra goed inleven in de karakters. Kortom, dit boek is een echte aanrader! Dit was mijn laatste boek voor 2019, maar ook gelijk mijn favoriet!

Ik ben Esmée, afgestudeerd balletdocente aan de Royal Academy of Dance. Nu geef ik fulltime les in klassiek ballet en moderne dans. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

De Wensmuur / Mia Sheridan / Zomer & Keuning / 2019 / 416 bladzijden / ISBN 9789020536256

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment