Het jaar is al een paar maanden oud en de eerste boeken zijn natuurlijk alweer gelezen. Ieder jaar lees ik veel in verschillende genres en daarbij houd ik ook wel van een uitdaging. Mijn Hebban en Goodreads challenge heb ik daarom op 100 boeken gezet en aan het einde van het jaar zie ik wel waar het schip strand. Leesdoelen en uitdagingen vind ik leuk, maar als ik het niet haal, vind ik dat ook geen probleem. Gezien het afgelopen leesjaar denk ik dat dit wel haalbaar is, maar ik ga vooral voor heel veel mooie, leuke, bijzondere, grappige en ontspannende boeken.

Zoals ik al zei, houd ik wel van een uitdaging. De afgelopen jaren maakte ik een lijstje van boeken die ik echt dat jaar wilde lezen. In 2017 was dat een lijst van 17 boeken, in 2018 18 boeken en in 2019, je raadt het al, 19 boeken. Aangezien ik mij niet houd aan een maandelijkse tbr, probeerde ik een tbr per jaar, maar dit is de afgelopen drie jaar nog niet gelukt.

Ik lees altijd waar ik zin in heb, maar daardoor blijven er dus weleens boeken lang in de kast staan. Boeken die ik wil lezen, maar daarna graag aan een andere lezer zou willen geven. Ik kan tenslotte niet alles bewaren, want ook ik heb geen bibliotheekruimte tot mijn beschikking.

Om dit jaar wel mijn lijst van 20 boeken te lezen, heb ik daar iets op bedacht: een lijst met 20 boeken die al lang bij mijn boekencollectie horen, maar die ik ontzettend graag wil lezen. En als ik ze gelezen heb, kan ik ze weer doorgeven aan iemand anders. Wat mij betreft een win-winsituatie (tenzij ik ze weer niet lees.. haha).

En dit zijn de 20 boeken die ik het komende jaar ga lezen:

1. Did I mention I love you? – Estelle Maskame

2. De glazen troon – Sarah J. Maas

3. Het onzichtbare leven van Ivan Isaenko – Scott Stambach

4. Library kiss – Kasie West

5. Altijd vrolijk – Anke Kranendonk

6. Girl Online going solo – Zoë Sugg

7. Anne Amelia is er niet meer – Kat Rosenfield

8. Een man uit de krant – Wim Duijst

9. Flashback – Mariëtte Middelbeek

10. Waar rook is – Elizabeth George

11. Thirtheen reasons why – Jay Asher

12. De leesclub voor het einde van het leven – Will Schwalbe

13. Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

14. Inkt – Alice Broadway

15. Mijn stilte – Ina Vandewijer

16. Soldaat – Valérie Zenatti

17. Gevonden – Harlan Coben

18. Moordenaar zonder gezicht – Kevin Guilfoile

19. Zeesteen – Janneke Holwarda

20. Onvervangbaar – Stephen Lovely

Een zeer diverse lijst met boeken uit verschillende genres. De meeste van deze boeken heb ik gevonden op boekenmarkten, maar blijven op de een of andere manier toch sneller liggen. Een paar boeken zijn bekender, zoals de boeken van Sarah J. Maas, Estelle Maskame en Jay Asher. Door de positieve reacties ben ik erg benieuwd naar wat ik er van ga vinden. Van een aantal van deze boeken zal ik wel een recensie schrijven dus ik houd jullie op de hoogte!

Hebben jullie leesdoelen dit jaar?

No Comments

Post a Comment