YALfoort16 presenteerde een prachtig programma met drie topauteurs: Jenny Han, Laure Eve en Lisa Wiliamson werden op het hoofdpodium geinterviewd. Daarna spraken de bezoekers hen in het Schrijverscafé. Naast Jenny, Laure en Lisa waren ook een aantal Nederlandse auteurs in het Schrijverscafé aanwezig: Koos Meinderts, Marlies Allewijn, Marieke Nijkamp, Micha Meinderts, Erna Sassen en Jennefer Mellink! Ook op YALfoort aanwezig was Alex Gino, de auteur van ‘George’ schreef een prachtig boek over een jong transgender kind. Met Micha Meinderts en natuurlijk Lisa Williamson had YALfoort zómaar een prachtige line-up rond hetzelfde onderwerp dat de laatste tijd zoveel in de belangstelling staat. De creatieve activiteiten Handlettering’, ‘Korte verhalen schrijven’, ‘Flowschrijven’, ‘Illustreren’. kregen veel belangstelling.

YALfoort heeft zo’n 100 bezoekers geboden wat de organiserende Leesfabriek voor ogen stond: auteurs en lezers willen graag ‘quality time’ met elkaar doorbrengen. Dat lukte, dankzij de relatief kleine opzet en natuurlijk ook door het mooie weer! Bereikbare auteurs, tijd voor een praatje en een persoonlijke opdracht in een boek? Dát was YALfoort 2016! YALfoort viel samen met 033 Nacht van de Literatuur in Amersfoort, In de sfeervolle Sint Aegtenkapel werd diezelfde avond nog een mooi programma georganiseerd rond Auke Hulst, Maurits de Bruijn en Renske Jonkman. Sommigen bleven ook na YALfoort en namen ook dat programma mee! Check hier het fotoverslag dat werd gemaakt door Iris Meijer. Ook maakt Iris een heuse aftermovie voor De Leesfabriek!

No Comments

Post a Comment