Vier vrouwen met ieder hun eigen leven maar met een gezamenlijke passie. Ze ontmoeten elkaar bij een leesclub waar ze boeken bespreken en hun verhalen delen. Als Renske te horen krijgt dat ze een landhuis van een tante heeft geërfd verandert haar hele leven. Ze staat voor de lastige keuze of ze haar leven in Rotterdam wil achterlaten om een toekomst op te bouwen in het vervallen landhuis. Samen met de vriendinnen van de leesclub bedenkt ze een nieuwe bestemming: een landhuis voor lezers én schrijvers. Een inspirerende plek waar mensen ideeën kunnen opdoen voor het schrijven van een boek of waar je in contact kan komen met schrijvers. De meiden gaan aan de slag om deze droomplek te verwezenlijken maar lukt dit met alle obstakels die op hun pad komen?

In twee woorden: heerlijk boek. De totaal verschillende karakters maken het boek extra goed. Er zit voor iedereen wel een personage bij in wie je je kan verplaatsen. Ze zeggen altijd: “Don’t judge a book by it’s cover.”, maar het helpt toch mee als de kaft er uitnodigend uitziet.  Als boekenliefhebber kan je je natuurlijk al extra inleven in de karakters omdat zij dezelfde passie voor lezen hebben als jij. Maar toen ik de kaft zag wilde ik het boek ook gelijk al lezen. De liefde, de romantiek en de soms rare gedachtenkronkels van de personages maken het boek extra smeuïg.

Het boek is soms wel wat voorspelbaar en de personages een beetje naïef, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk feelgood boek, wat je glimlachend aan het lezen bent. Vier vriendinnen die samen komen door de liefde voor boeken. Door het verhaal heen leer je ze steeds beter kennen en zie je dat iedereen zijn eigen rugzakje, onzekerheden en kijk op het leven heeft. De schrijfstijl van Laura spreekt mij ook erg aan. Het boek is vlot geschreven en niet al te gedetailleerd. Dit zorgt ervoor dat het boek lekker wegleest.

Kortom een echte aanrader!

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

De Leesclub/ Laura de Koning/  Ambo Anthos/ 2019/ ISBN. 9789026344527

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment