Mag ik beginnen met de vraag waar jongens als de jongens op Briar University waren toen ik naar school ging?! Misschien moet ik maar opnieuw naar school gaan en dan naar deze universiteit want, wauw!

Elle Kennedy is een auteur waar ik gek op ben. Haar Briar University serie en de spin off zijn boeken die ik oppak en verslindt! De Fout is daarbij geen uitzondering, het is een boek die je meesleept in wat er gebeurd en het is een boek die je niet meer loslaat en eigenlijk, eigenlijk wil je gewoon direct verder met het volgende deel in de serie.

Maar goed, terug naar het verhaal. Het verhaal is een klassiek meisje zonder ervaring ontmoet de beruchte bad boy van de school en brengt hem dan letterlijk op zijn knieën.

De Fout gaat verder waar De Deal eindigde. John Logan ontmoet de knappe en altijd pratende Grace, en ook nog op het perfecte moment. Logan wil een afleiding om niet te hoeven denken aan al zijn problemen en wat hij toch moet gaan doen als hij klaar is met school; Grace wil leven en niet altijd maar het ‘perfecte’ meisje zijn. Ze ontmoeten elkaar, ze flirten, ze zoenen.. En uiteraard doen ze ook nog wel wat andere dingen die ik niet tot in detail ga beschrijven!

Maar na een ongemakkelijke fout die Logan maakt (want zoals bijna iedere jongen op die leeftijd is hij niet echt de slimste) wil Grace niets meer met hem te maken hebben. Wanneer Logan zich realiseert dat hij Grace eigenlijk ontzettend leuk vindt en heel erg mist, stopt hij voor niets of niemand voor ze hem in ieder geval weer aardig vindt. Grace en Logan hebben een geweldige chemie en Elle Kennedy weet dit perfect te beschrijven in haar scenes.

Wanneer je boeken van Christina Lauren hebt gelezen, begrijp je misschien als ik het volgende zeg; Grace en Logan hebben naar mijn mening veel weg van een jonge Will en Hannah uit Beautiful Player, en fans van dat boek hebben zeker een goed boek te pakken wanneer ze De Fout oppakken.

Grace is slim, sarcastisch en heeft een geweldig karakter die ze niet onder stoelen of banken steekt. Logan is zo lief dat ik ‘m in een deken wil stoppen en oneindig zou willen knuffelen. Er is wat verlangen, wat paniek wanneer het allemaal mis dreigt te gaan, er zijn wat sexy scènes gemengd in het verhaal en een HELEBOEL grappige oneliners en situaties waarbij ik letterlijk hardop moest lachen (met menig rare blik van mijn katten).

Al met al vond ik het boek geweldig, maar er moet dan ook nog een eerste boek zijn waarbij Elle Kennedy me teleurstelt, dat is namelijk nog nooit gebeurd. Ik raad de Briar U serie van harte aan voor iedereen die houdt van een geweldig verhaal.

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 29 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en een ware boekendraak. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

De Fout / Elle Kennedy / vertaling Jeannet Dekker / Uitgeverij Volt /2019 / 335 blz. / ISBN: 978 902 1409 436

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment