After dark gaat over Paula en haar vrienden. Paula’s moeder en stiefvader wonen in het Berkenhuisje, dit is een oud sprookjesachtig huis waar kunstenaars zoals Paula’s stiefvader tijdelijk in kunnen wonen. Wanneer Paula’s moeder en haar stiefvader een weekendje weg gaan, besluit Paula dat ze het verjaardagsfeest van haar beste vriendin Saskia wel in het Berkenhuisje kunnen vieren.
Wanneer Saskia niet komt opdagen begint Paula zich zorgen te maken. Eén van Paula’s vrienden stelt ondertussen voor om een spelletje te spelen. Alle mobieltjes moeten op tafel en elk bericht dat binnenkomt moet hardop worden voorgelezen. Wat begint als een onschuldig feestje, eindigt in een nacht vol duistere geheimen.

Ik zat heel erg snel in het verhaal. Het is al vanaf het begin spannend, waardoor ik bijna niet meer kon stoppen met lezen. De schrijfster wist goed mijn aandacht bij het verhaal te houden. Ik had bijna tot aan het eind van het boek geen idee wie verantwoordelijk was voor de vreselijke dingen die er gebeurde. Ik verdacht een aantal mensen die er uiteindelijk helemaal niets mee te maken bleken te hebben. Dat maakt het voor mij extra leuk om te lezen.

Wat ik wel jammer vond is dat het boek niet zo veel pagina’s heeft. Hierdoor miste ik soms een beetje diepgang in de karakters, waardoor ze soms een beetje te vlak waren. Ik zou graag meer willen weten van bepaalde personen, omdat ik ze beter wil begrijpen en wil snappen waarom ze sommige dingen doen. Ik snap alleen ook wel dat het niet mogelijk is om elk persoon even veel diepgang te geven in zo’n kort boek. Misschien komt het ook wel omdat ik nu wat ouder ben. Ik denk dat als ik 14 was, ik de diepgang helemaal niet had gemist en het gewoon een mega spannend verhaal had gevonden.
Het einde van het boek vond ik sterk en creepy, ik was heel benieuwd hoe Juultje het verhaal zou gaan eindigen en ik denk dat ze het op een perfecte manier heeft gedaan.  

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iemand die op zoek is naar een spannend verhaal dat lekker vlot weg leest. Ik heb er erg van genoten.

Ik ben Mandy en ik volg momenteel de opleiding maatschappelijke zorg. Naast lezen ben ik gek op dieren en fotograferen. Het liefste lees ik young adult fantasie of contemporary. Ik vind het heerlijk om me helemaal te verliezen in een goed verhaal.

After dark / Juultje van den Nieuwenhof / Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / 2019 / 176 blz. / ISBN 9789024585823

No Comments

Post a Comment