In Too Late volgen we Sloan. Zij is al 2 jaar de vriendin van Asa, een drugscrimineel. In hun relatie voelt ze zich meer bezit dan mens. Maar waarom gaat ze dan niet weg? Omdat dat niet kan. Asa betaalt namelijk de zorgen voor haar zieke broertje, verlaat Sloan Asa dan kan ze de kosten voor haar broertje niet meer betalen.
Op een dag ontmoet ze een jongen bij een college, Carter. Ze gaan steeds meer voor elkaar betekenen, maar Sloan zit vast aan Asa. Hij zet haar steeds meer onder druk en daarom zegt ze ja op dingen waar ze helemaal geen ja op wil zeggen. Maar dan is daar Carter.

Meer kan ik je niet vertellen over dit boek, want ik ben bang dat ik dan spoilers weggeef. Mijn enige advies als je toch nieuwsgierig bent? Lees dit boek! Het is ontzettend goed geschreven en ik vloog door het verhaal heen. Colleen Hoover staat bij mij bekend om haar emotionele en super mooie boeken. Ik ben altijd al groot fan van haar geweest. Dit boek is daar geen uitzondering op. Het is rauw, emotioneel en ronduit prachtig.

Ik kon het boek maar nauwelijks wegleggen, maar toch deed ik dat af en toe wel. ‘Waarom?’ hoor ik je denken. Het boek was nou eenmaal zo ontzettend intens dat ik soms niet verder wilde lezen en ook gewoon niet verder kón lezen.

Dit boek heeft personages waar je wel van móet houden en daarnaast ook een ijzersterk plot. Sloan is een dame die weet wat ze wil, maar ze zit in een erg lastige situatie. Ik vond het heel realistisch hoe haar leven geschetst werd. Zo realistisch dat het voelde alsof je Sloan echt kende en daardoor voelde ik haar machteloosheid maar al te goed. Het was heel naar om te lezen over het leven dat ze had, waarvan ze wist dat ze er nooit uit zou komen. Aan het einde van het boek voelde Sloan echt als een vriendin.

Wat wel afdeed aan het leesplezier waren alle epilogen aan het einde. Ik ben meestal groot fan van een epiloog, maar 130 pagina’s aan verschillende epilogen is me te veel van het goede. Het maakte het boek verwarrend, want er waren enkele tijdsprongen en het zorgde ervoor dat het boek veel langzamer leek te gaan. Dat vond ik erg jammer. Naar mijn idee had Colleen Hoover het epiloog-verhaal beter in het echte verhaal kunnen verwerken. Op die manier blijft het, naar mijn idee, meer een geheel.

Ik vind het ontzettend jammer dat het boek uit is en ik kijk nu al uit naar andere boeken van deze schrijfster. Colleen Hoover stelt nooit teleur. 

Too Late/Colleen Hoover/vertaling Femke de Moor/Zomer en Keuning/2019/ 416 blz./ISBN 789401914376

Marieke, een 21-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog  (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er zelfs voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze van alles over de boeken die ze leest.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

No Comments

Post a Comment