The Darkest Star speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen uit de Lux-serie af. Evie heeft haar vader verloren tijdens de Invasie van de Luxen en leidt nu een rustig leventje met haar moeder. Dat verandert als ze de knappe, maar gevaarlijke Luc ontmoet. Evie vindt hem in het begin maar irritant, want hij duikt overal op waar zij ook is. Toch is het waarschijnlijk beter om hem in de buurt te hebben, want op Evies school verdwijnen plotseling leerlingen die later dood worden gevonden. Waarom heeft Luc zoveel interesse in Evie en welk geheim verbergt hij?

Als je de Lux-serie hebt gelezen, weet je al wat de achtergrond van Luc is. Hij is een Origin, de nakomeling van een Luxen en een hybride mens. Het is een ontzettend leuk idee van Jennifer L. Armentrout om een spin-off serie rondom dit personage te schrijven. Toen ik de Lux-serie las, was ik namelijk al erg benieuwd naar dit personage. De fans van Daemon, een van de hoofdpersonen uit de Lux-serie, zullen zeker blij zijn dat voor Daemon in dit boek ook een klein rolletje is weggelegd.
Wanneer je de Lux-serie niet hebt gelezen, is dit verhaal goed te volgen vanwege het feit dat alles rondom de Luxen en de Origins helder wordt uitgelegd.

Een ander pluspunt van The Darkest Star is de schrijfstijl. Jennifer L. Armentrout heeft een hele fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je niet kan stoppen met lezen. Als lezer kan je alles goed voor je zien, waardoor de gebeurtenissen zich als een film in je hoofd gaat afspelen. Het zou daarom ook erg leuk zijn als dit boek ooit verfilmd wordt of als er een tv-serie ervan wordt gemaakt.

Het verhaal is spannend en leest ontzettend vlot. Het is zo verslavend dat je het boek niet eenvoudig kan wegleggen. De twist tegen het einde van het boek zalen voor velen vast ook als een enorme verrassing komen. Eerder in het boek werden hier en daar al enkele hints hiervoor gegeven, maar ondanks die hints zag ik dit einde niet aankomen!

The Darkest Star is dus een veelbelovend eerste deel van een nieuwe trilogie en is zeker een aanrader voor degenen die de Lux-serie al hebben gelezen. Dit boek is zeker net zo goed als de Lux-serie, zo niet beter!

Mijn naam is Tina en ik ben 23 jaar. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

The Darkest Star / Jennifer L. Armentrout / Vertaling: Jeannet Dekker / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2019 / 415 blz. / ISBN 9789401915854

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 
 

 

No Comments

Post a Comment