Tijdens een familie-uitje wordt er een lichaam ontdekt waardoor een 30 jarige vermissing eindelijk opgelost kan worden. Het is echter geen makkelijke vermissing. De 14 jarige Aurora was met haar zus en diens vriendengroep gaan kamperen en was de volgende ochtend nergens meer te bekennen. De vriendengroep was al zeer hecht en is na de verdwijning alleen maar hechter geworden, wat het onderzoek van Jonah Sheens bemoeilijkt.

Er zijn echter meerdere oorzaken dat het onderzoek niet vlot loopt. Niet alleen is Sheens zelf betrokken bij de zaak, hij lijkt ook goed overeen te komen met één van de verdachten. Maar ook de vriendengroep werkt niet mee, ze hebben allemaal dingen die ze verbergen, zowel privé als van de groep. Ondanks zijn eigen geheimen zorgt Sheens ervoor dat er steeds meer van de geheimen ontrafeld worden waardoor er zich steeds meer een volledig beeld gevormd wordt van die kampeertrip. Doordat er steeds meer uitkomt gaan de vrienden steeds meer twijfelen aan wat ze menen te herinneren en of ze wel iedereen vertrouwen. Uiteindelijk komt er zo nog meer boven water waardoor Sheens zijn onderzoek toch afgesloten geraakt.

De cover van het boek is recht voor de raap. Een groepje vrienden die aan het kamperen is. Toch heeft het iets mysterieus dat je van een afstandje meekijkt. Heel het boek ging dan ook over dit ene weekend waar iedereens leven voorgoed veranderd is.

Ondanks dat ik het een goed verhaal vond, was het wat traag geschreven voor mij. Je weet heel de tijd dat er nog geheimen zijn, maar de schrijfster lijkt ze onnodig te rekken. Voor mij had het boek 100 pagina’s eerder mogen stoppen en dan had ik het waarschijnlijk even goed gevonden. Door de trage schrijfwijze was de echte spanning er ook wat vanaf. Ik ben benieuwd naar de volgende boeken aangezien dit het eerste van een reeks is met Jonah Sheens als hoofdpersonage. Hopelijk zijn deze wat vlotter geschreven en komt er weer een mysterieuze zaak aan te pas.

Ik zou concluderen dat het een goede thriller is, weliswaar niet echt vlot lezend door de trage schrijfwijze die de spanning wat belet. De verhaallijn was echter heel leuk, met een verrassende uitkomst.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx, ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Op een dag / Gytha Lodge / Vertaling: Hien Montijn / Uitgeverij Cargo / 2019 / 390 blz. / ISBN 9789403158402

Gastblogger: Op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment