Wat een geweldig boek! Ik heb mezelf moeten bedwingen om het niet in één ruk uit te lezen. Initieel vond ik dat het boek wat traag vooruit ging, maar dat was omdat ik het te snel uit wilde lezen. Het was gewoon te spannend. De spanning naar het einde toe bouwt perfect op in dit verhaal en je ziet het einde helemaal niet aankomen. 

Jules is helemaal alleen in de wereld. Haar oudere zus is jaren geleden vermist geraakt en nooit meer teruggevonden. Haar ouders zijn gestorven in een brand, waar we halverwege het boek meer schokkende details over krijgen. De enige die Jules heeft is haar beste vriendin Chloe. Haar lief Andrew heeft haar namelijk verraden, wat Jules ontdekte op de dag dat ze ontslagen werd. Ze zit echter niet alleen zonder lief en zonder werk: Jules heeft ook geen woning meer. Ze logeert voor nood bij Chloe op de bank, wanneer ze opeens de perfecte job vindt: betaald worden om als appartement oppasser in haar favoriete gebouw te werken. Ze krijgt maar liefst twaalfduizend euro als ze de volledige drie maanden blijft. Het klinkt te mooi om waar te zijn… en dat is het dan ook.

Het boek is geweldig geschreven en leest zeer vlot. De hoofdstukken zijn aangenaam kort, maar tegelijkertijd ook zo spannend dat je er nooit slechts eentje leest. Het begint met een belangrijke gebeurtenis, waarna er in het verhaal terug wordt geteld tot zes dagen voor het bewuste moment. Aan het eind van iedere “dag” krijg je weer wat meer inzicht over hoe en waarom de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Deze manier van schrijven zorgt ervoor dat je steeds verder wilt lezen. Ik was zeer verrast door het einde en de verwachtingen zijn zeker overtroffen! Het verhaal is vlot opgebouwd waardoor je toch al wat ideeën krijgt over wat er nu precies aan de hand is in het appartementsgebouw. De auteur stuurt je ook in een bepaalde richting en ondanks dat het niet zo heel verschillend is van het uiteindelijke resultaat was ik wel verrast. Ik zou het boek dus aan iedereen aanraden! Als ik zou moeten kiezen tussen de auteur zijn eerste boek en dit boek zou ik voor dit gaan, of ze gewoon allemaal verslinden uiteraard!

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Sluit alle deuren / Riley Sager / Vertaling Roelof Posthuma/ Uitgeverij Ambo|Anthos / 2019 / 405 blz. / ISBN 9789026347597

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment