Nadat de laatste date van Lize compleet in de soep loopt, vindt ze het tijd om mannen even helemaal af te zweren. Ze stort zich op haar werk bij het online platform Frappy, een plek voor vrouwen die geen mannen nodig hebben om een leuk leven te leiden. Van haar tante krijgt Lize een speciale love mansion retraite cadeau, waarin Lize door gastvrouw Marie-Sophie samen met nog enkele andere dolblije meiden meer leert over de liefde en het vinden van de perfecte man. Dit doen ze door verschillende workshops te volgen om zo dichter tot zichzelf te komen. Lize heeft echter totaal geen zin in deze tweeweekse retraite en probeert de situatie om te toveren tot iets leuks door de lezers van frappy te bewijzen dat de love mansion een vrouwonvriendelijk instituut is. Lukt het Lize om weerstand te bieden tegen de workshops en wijze lessen van Marie-Sophie?

De cover van het boek is er eentje die er gelijk uitspringt. Door de vrolijke, kleurrijke cover valt je oog gelijk op het boek en het past compleet bij het vrolijke en liefdevolle verhaal. Ik zou het boek ook zeker hebben opgepakt in de boekwinkel. Ik was erg benieuwd naar dit boek, aangezien een eerder boek van Jette Schröder mij goed beviel. Wanneer je in het boek begint, is het makkelijk om het neer te leggen, want de schrijfstijl van Schröder is gemakkelijk, vlot en humoristisch. Hierdoor was ik menig maal met een grote glimlach aan het lezen. De hoofdpersoon Lize is niet perfect of ergens heel erg goed in, waardoor ze een meisje is waarmee veel jonge vrouwen zich kunnen identificeren.

Het enige minpuntje aan het boek vond ik dat het echt te kort was. Het boek heeft slechts 240 bladzijden en door de vlotte schrijfstijl en humor die Jette Schroder gebruikt, had ik het boek in één zonnige middag uit.

Gek van jou is een vlot geschreven feel good roman die je met een grote glimlach zo uitleest.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 24 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Gek van jou  / Jette Schröder / Uitgeverij: HarperCollins  / 2020 / bladzijdes 240 / ISBN 9789402704846

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment