Na het uitbrengen van twee series die wereldwijd op nummer één hebben gestaan, waren de verwachtingen hoog. En Sarah J. Maas heeft het voor elkaar gekregen om deze toch weer te overtreffen.
Bryce Quinlan leeft in Crescent-city, een stad waar allerlei magische wezens door elkaar leven. Ze werkt in een bibliotheek en is beste vriendinnen met Danika, een weerwolf in een bekende weerwolf roedel. De meiden gaan vaak uit en houden van een feestje. Dit stopt echter abrupt als er vrienden vermoord worden, die Bryce lief had. Samen met een engel, Hunt, moet ze de moorden oplossen. Maar hoe meer tijd ze met elkaar spenderen, hoe moeilijker het wordt om elkaar te weerstaan. Tussen het oplossen van mysteriën door, ontstaan er weer nieuwe problemen en Bryces wereld dreigt in te storten. Vechtend voor haar vrienden probeert ze haar gevoelens te ontkennen, maar lukt dit haar?

Sarah J. Maas heeft een schrijfstijl waarbij het haar lukt om iedereen binnen het eerste hoofdstuk in haar verhaal op te slokken. Echter was dit bij dit verhaal wat minder het geval. De bommen informatie die de eerste paar hoofdstukken losgelaten werden, maakt het moeilijk om in het verhaal te komen. Doordat ik meer gefocust was op het begrijpen van de informatie, was ik minder bezig met de verhaalbeleving. Maar gelukkig draait dit helemaal om naar een paar hoofdstukken. Het verhaal wordt logischer en de hoeveelheden informatie over de gevormde wereld worden minder. Zodra je voorbij deze hoofdstukken bent, kun je het boek niet meer wegleggen, de geweldige schrijfstijl beneemt je de adem en je moet gewoon meer weten. Met 936 pagina’s is het echter een klus om dat in één ronde te doen. Gelukkig is het boek zo geschreven dat je snel weet wat er is gebeurd en kun je de leesmarathon weer voortzetten.
Ook de welbekende ‘hoe spreek ik die naam uit’ struggle is hier weer herkenbaar maar dat is een klein dingetje die de namen alleen maar uniek maken en ervoor zorgt dat je ze niet verward met een ander personage. Niet dat dat snel kan, de personages zijn goed gevormd en alhoewel ze lijken op personages uit haar andere boeken, zijn ze allemaal uniek en hou je meteen van ze.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 17 jaar en zit in 5 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead. Ik sport graag maar vind het even heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. Het genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

Huis van aarde en bloed/ Sarah J. Maas/ Vertaling door Annemarie Lodewijk/ Boekerij/ 2020/ 936 blz./ ISBN 9789022589403

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

 

 

No Comments

Post a Comment