De wrede prins is een boek waar vele mensen hoge verwachtingen over hadden. Na jaren wachten was de Nederlandse vertaling er eindelijk. Er kan niet gezegd worden dat we teleurgesteld waren, het was het wachten waard.

De wrede prins geeft een nieuwe kijk op de elfenwereld. We volgen Jude, een mensenmeisje in een elfenwereld. Samen met haar tweelingzus, Taryn, volgt Jude les met de elfen. Maar niet alle elfen zijn het ermee eens. Zoals bijvoorbeeld Prins Cardan en zijn vrienden, zij genieten ervan om de zusjes het leven zuur te maken en hun grappen leveren vaak blauwe plekken op. Maar de koning is klaar om af te treden en één van de zes kinderen kan de troon overnemen, aangezien het hierbij niet om leeftijd gaat, maar om degene die de koning kiest. Velen verwachten dat de keuze al gemaakt is, maar als het moment daar is, zijn ze goed verrast, waarom deze persoon?

Dit boek van Holly Black zit vol met plottwisten en gebroken harten, maar dat zorgt er niet voor dat het boek een van vele is. Het zorgt er net voor dat het boek eruit springt en weer iets nieuws is om te lezen. De schrijfstijl is goed en aangenaam en het zorgt ervoor dat je in het verhaal wordt gezogen, je kan gewoon niet meer stoppen.

In het begin is het even wennen doordat je in een nieuwe wereld wordt gesleept, maar Holly Black krijgt het voor elkaar om met makkelijke woorden toch een ingewikkelde wereld te creëren. Wel was het soms erg moeilijk om te begrijpen wat er precies aan de hand was, er gebeurden erg veel dingen door elkaar. Jude had namelijk bepaalde verplichtingen, maar deze sprongen erg van hot naar her en dat maakte het verhaal soms wat onrustig. Afgezien daarvan, ben ik erg benieuwd wat Jude in deel twee te wachten staat en mag de vertaling er voor mij gauw komen.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 17 jaar en zit in 5 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead. Ik sport graag maar vind het even heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. Het genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

De wrede prins / Holly Black / Vertaling Anne-Marieke Buijs / Boekerij / 2020/ 352 blz. / ISBN 9789022589571

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

 Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment