Catherine Isaac (1974) studeerde geschiedenis en journalistiek en werkte als redacteur bij een krant. Tijdens haar zwangerschapsverlof schreef ze haar eerste roman, sindsdien halen haar boeken stuk voor stuk de Sunday Times-bestsellerlijst. Isaac woont in Liverpool met haar man en drie zonen.

Jessica bevalt van haar jeugdliefde Adam, maar op de nacht van haar bevalling is Adam nergens te bespeuren. Even later beëindigt Jessica hun relatie en voedt ze hun zoontje, William, alleen op. Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Op aanraden van Jessica’s moeder trekt Jessica met een paar vriendinnen en haar zoon naar Frankrijk. William brengt tijd met zijn vader door en ondertussen laaien Jessica’s gevoelens weer op. Maar hiervoor is ze eigenlijk niet naar Frankrijk getrokken. Ze heeft een belangrijke mededeling over te brengen aan de vader van haar kind.

Jij Ik Alles is voorzien van een mooie cover die je aandacht trekt. Het boek is onderverdeeld in 83 korte hoofdstukjes die je het verhaal over Jessica, haar zoontje, haar ex en haar ouders vertellen. Het boek begint met een throwback, wat het makkelijk maakt om de gebeurtenissen uit het verleden te kaderen. Het laatste hoofdstukje heeft als titel: ‘Twaalf maanden later’. Ook dit vind ik leuk aan een boek, want zo weet je toch nog hoe het uiteindelijk afgelopen is met het gezin van Jessica.

Het boek behandelt ook een zwaardere materie, namelijk die van de ongeneeslijke ziekte Huntington. Voor mensen met, of vrienden of familie van iemand met een ongeneeslijke ziekte is dit misschien een boek dat hen troost en steun kan geven in de moeilijke periode in hun leven

Jij Ik Alles is een boek dat zeer vlot leesbaar is, desalniettemin heb ik er heel wat maanden over gedaan om het boek eindelijk eens uit te lezen. Naar mijn gevoel zat er iets te weinig spanning in het verhaal, daarom dat ik Jij Ik Alles niet onmiddellijk uitgelezen heb. Het is een boek dat je kan wegleggen, enkele weken later terug kan opnemen en je weet onmiddellijk weer waarover het verhaal gaat. Dat vind ik wel een meerwaarde aan een boek.

Ik sluit deze recensie graag af met de laatste zin uit het boek:

“Als je omringd wordt door liefde, dan hoef je nergens bang voor te zijn.”

4 sterren.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Jij Ik Alles / Catherine Isaac / Uitgeverij Boekerij / 2019 / 346 blz. / ISBN 9789022585825

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment