Eindelijk nog eens een boek dat me volledig meeneemt in het verhaal en me niet loslaat. Ik begon aan Raak me. Niet. en dacht een leuke roman te beginnen. Het was echter geen “breinloos” chicklit-verhaal, er zat een diepgaand verhaal achter het hoofdpersonage. Ik moet hier dan ook eerlijk toegeven dat ik dit boek in twee dagen, of moet ik zeggen nachten, volledig uit had. En toen had ik een groot probleem, niet alleen had ik een zwaar slaaptekort, ik moest nog een week (ja, zeven lange dagen!) wachten tot het vervolg uitkwam! Dus ben ik naar de lokale boekenhandel gesprint en heb Verlies me. Niet. dan ook direct besteld. Het is één verhaal, maar Kneidl heeft ons een te dik boek en een nog zwaarder slaaptekort bespaard door het in twee te splitsen. Ik raad wel iedereen aan om het tweede boek in de buurt te hebben, voor als je de spanning toch niet aankan.

Sage is een 18-jarige met een zwaar verleden. Ze is het huis uit gevlucht, en niet zomaar. Na jaren plannen heeft ze een universiteit gekozen die ver van haar thuis ligt zodat ze volledig op zichzelf gesteld is, dat betekent echter dat ze ook beperkt is qua geld. Vandaar dat ze haar studentenleven begint, wonend in haar Volkswagen busje, op de parking van de campus. Ze zoekt wel een woning, maar die zoektocht loopt door haar budget en haar angsten nogal moeilijk. Want Sage haar duistere verleden heeft iets te maken met een man, Alan. Ze heeft een grote angst voor alle mannen en verkrampt zodra iemand van het andere geslacht in haar buurt komt, zelfs een gesprek of een blik is teveel. Ze leert al snel April kennen en de twee worden goede vrienden. Maar er is ook een jongen die constant in haar leven verschijnt, Luca. Wanneer Sage vol goede moed aan haar werk in de bib begint om wat geld te verdienen, zodat ze eindelijk een kamer kan huren, blijkt ze een collega te hebben. En dat is nu net Luca. Ze was hem al eens eerder tegengekomen, maar die ontmoeting ging niet geweldig, aangezien Luca alles is waar Sage bang voor is. Groot, sterk, een echte verleider en bedekt met tattoos. 

Sage verbergt haar angsten voor iedereen. Wanneer April haar een slaapplek aanbied bij haar en haar broer staat ze weer voor een uitdaging. Want de broer van April is niemand minder dan Luca. Toch gaat Sage er, na lang twijfelen, wonen. De vriendschap tussen April en Sage is groot, maar Sage en Luca beginnen ook steeds meer naar elkaar toe te groeien. Onbewust weet Luca steeds meer Sage te helpen met haar angsten en dat leidt hun vriendschap ook steeds dichter naar elkaar. Kan Sage haar verleden wel achter zich laten?

Het verhaal is zeer prikkelend geschreven, ieder hoofdstuk voelt aan als een cliffhanger omdat je altijd subtiel steeds meer informatie meekrijgt. Je leeft helemaal mee met Sage en wilt dan ook weten wat haar verleden precies is, hoe ze hiermee omgaat en of ze ooit haar angsten onder ogen gaat komen. Maar je wil uiteraard ook weten hoe het met haar relaties gaat, zowel met April, haar andere vrienden, Luca en haar familie. Bovendien denk ik dat het standpunt van Sage realistisch geschreven is. Niemand kan zich inbeelden hoe het is om in zo een situatie terecht te komen, maar ik kan me voorstellen dat het moeilijk is alles onder ogen te komen.

Ik heb even getwijfeld of ik ook wat inhoud van het vervolg zou toelichten (met een overduidelijke spoiler alert uiteraard) maar ik denk dat het einde van Raak me. Niet. voor zich spreekt. Zodra ik het boek had, kon ik niets anders beginnen lezen tot ik het vervolg uit had. Ik ben er zeker van dat iedereen die leest over Sage met hetzelfde gevoel zal zitten.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 23 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Raak me. Niet. / Laura Kneidl / Vertaling Marijne Thomas/ Uitgeverij Zomer & Keuning / 2020 / 416 blz. / ISBN 9789020535914
Verlies me. Niet. / Laura Kneidl / Vertaling Marijne Thomas / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2020 / 446 blz. / ISBN 9789020535860

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment