Havenfall is een plaatje! Je kunt lang naar de voorkant van het boek kijken en telkens nieuwe details ontdekken. Wist je dat dit boek echt een feestje is als je het krijgt? De voorkant zit namelijk dicht met een zegel. Om het boek te lezen, moet je de zegel er echt afhalen om ‘toegang’ te krijgen tot Havenfall. Super creatief detail.

Wees welkom in Havenfall! Een plaatsje op onze eigen wereld dat goed verstopt ligt voor bijna iedereen. In Havenfall komen namelijk allerlei werelden bij elkaar. Een soort treinstation voor allerlei andere, ongrijpbare werelden. In Havenfall is magie niet gek, maar juist de orde van de dag. Een aantal mensen weet van Havenfall af, waaronder Maddie, het nichtje van de herbergier in Havenfall. Op een nacht breekt een gesloten poort open van een gevaarlijke wereld. En Maddie is net op dat moment verantwoordelijk voor Havenfall.

Ik vond dit boek magisch en vermakelijk! Het deed me een beetje denken aan Hart van Inkt gemixt met Robijnrood en een klein snufje City of Bones. Het boek is gevuld met mystiek, magie en monsters. Het verhaal vond ik wel neigen naar middle grade in plaats van Young Adult. Het is geen hardcore fantasie voor volwassenen. De spanning die er is, is niet hoogoplopend en het geweld is goed te verteren. De romantiek veilig en rustig. Een lezer van 12 jaar kan dit ook lezen!

Het boek was ook à la Sara Holland geschreven: simpel, duidelijk en niet erg smeuïg of meeslepend. Ik miste af en toe wel een beetje de smaak en merkte dat mijn aandacht snel getrokken was naar iets anders. Het boek is niet dik (slechts 284 pagina’s) maar het duurde lang voordat ik het boek uit had. Ik had geen hunker naar dit boek en was er ook niet door gegrepen. Het was een prima, vermakelijke read, maar geen spetterend boek dat je pakt en mee grijpt. Voor mij is dit ook de laatste keer dat ik een Sara Holland boek lees. Haar andere serie Evermore beoordeelde ik net zo. Wel oke, maar niet waanzinnig. Havenfall is niet slecht, maar er zijn gewoon andere boeken die je meer grijpen.

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 25 jaar. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenisliefhebber en fantasynerd. Ze heeft ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.

Havenfall / Sara Holland / Vertaling Mariella Manfré / 2020 / Blossom Books / 284 blz. / ISBN 9789463491891

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment