Het leven van Cassie raakt helemaal overhoop wanneer ze onderweg naar huis een mishandeling ziet gebeuren. Ze springt uit haar auto en probeert de vrouw te redden, wat ook lukt. Wat ze echter niet doorheeft is dat deze ene daad haar hele leven zal veranderen. Ze wordt betrokken bij het gevecht, waarna ze met lege handen thuiskomt. Haar auto is gestolen met daarin alles wat er over haar en haar gezin te weten valt. Ze kijkt ernaar uit om haar man terug te zien na de hectische gebeurtenissen, maar Sam is nergens te bekennen. Cassie valt even in slaap en wanneer ze wakker wordt is het twee uur later, met nog steeds geen teken van Sam.

Dan slaat de paniek toe. Cassie gaat overal op zoek naar haar familie. Uiteindelijk vindt ze haar dochter Audrey helemaal alleen bij twee vreemden, waar Sam haar heeft achtergelaten om met iemand af te spreken. Alles lijkt steeds meer te leiden naar een affaire. Ondanks dat Cassie het wil ontkennen zijn er factoren die haar doen twijfelen. In drie dagen tijd wordt Cassie’s leven een hell. Ze wordt verscheurd tussen verschillende meningen. Als haar man haar bedriegt, wie steekt er dan stiekem foto’s van Sam en een onbekende brunette in de boekentas van haar dochter? En waarom is Sam al weken niet naar het werk geweest? Waarom beweert iemand dat haar man een pedofiel is? Wie antwoordt op de berichtjes die ze naar Sam stuurt? Maar de grootste vraag die Cassie kwelt: waar is Sam, wie heeft hem ontvoerd en leeft hij nog? Cassie gelooft niet in toeval. Spijtig genoeg doet de politie dat ook niet, want ze verdenken al snel Cassie en haar zoon Leo. Cassie doet er alles aan om de waarheid te ontdekken, maar deze leidt niet alleen tot Sam. Cassie leert ook veel bij over haar familie, de onbekende brunette en haar eigen geschiedenis.

Het verhaal is super goed bedacht. Het hoofdpersonage krijgt beetje bij beetje meer informatie op haar pad. Ze gaat dan steeds meer op onderzoek uit en alle resultaten bevestigen wat haar verteld is. Dit overtuigt haar steeds meer dat ze niet meer weet wie haar man is. Doordat je al deze info vanuit het perspectief van het hoofdpersonage krijgt, ben je als lezer ook helemaal overtuigd van wat er aan de hand is. Deze manier van schrijven heeft normaal gezien een heel spannend effect waardoor je niet kan stoppen met lezen, maar spijtig genoeg werkte dit bij mij deze keer niet.

Ten eerste kwam dit doordat het verhaal wat in herhaling viel. De informatie komt bij het hoofdpersonage, die vervolgens op onderzoek gaat. Haar onderzoek laat de feiten vanuit een andere hoek zien, maar de informatie wordt wel bevestigd. Maar het grootste probleem was dat de informatie initieel niet dramatisch genoeg leek om de aandacht van lezers te houden. Het leek gewoon een boek over een man die overspel pleegt. De informatie werd wel op een vreemde manier verzameld door het hoofdpersonage, maar het plot was niet bij uitstek bijzonder. De schrijfster had voor mij iets vroeger het verhaal mogen ontrafelen. Nu heeft ze echt tot de laatste vijftig bladzijden gewacht. Als dit deel eerder in het boek verwerkt werd, dan ben ik zeker dat ik het in één ruk had uitgelezen. Ondanks dat de schrijfwijze goed is, grijpt het je niet genoeg vast om je mee te sleuren in het verhaal. Alles samen gezien zou ik het plot zelf een acht geven, maar ook lettende op de schrijfwijze zou ik echter terugvallen op een 7.

Hallo mijn naam is Hanne. Ik ben 23 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Geen slechte daad / Heather Chavez / Vertaling Corry Van Bree / Karakter Uitgevers / 2020 / 364 blz. / ISBN 9789045219141

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment