Amélie Jonker is een jonge vrouw die werkzaam is in het ziekenhuis als arts. Op een dag wordt ze opgeroepen naar de Spoedeisende Hulp en daar krijgt ze een nieuwe patiënt toegewezen. Dit is niet zomaar een patiënt. Nee, haar nieuwe patiënt is Oliver Prins, de aanvoerder en topvoetballer bij voetbalclub FC Livius ’85. Ze krijgt dus een topsporter onder haar hoede. Als Amélie hem komt onderzoeken is hij onder invloed van een zware verdoving en doet hij haar een oneerbaar voorstel.
Ondanks dat nogal gênante voorval is Oliver wel gecharmeerd door de knappe, blonde dokter. Dus als hij terug op controle moet, is hij vastbesloten om haar mee uit te vragen op date. Als ze weigert, weet hij wat hem te wachten staat. Hij zal alles uit de kast moeten trekken om Amélie te verleiden.

Wat me erg dwars zat in dit boek, is dat Amélie de arts van Oliver is. Het kan me niet schelen dat ze ongeveer even oud zijn of zich tot elkaar aangetrokken voelen, dit is gewoon ronduit fout. In de gedragsregels voor artsen staat: ‘Verbale of lijfelijke intimiteiten zijn niet toegestaan.’ Een patiënt is kwetsbaar en zijn/haar gezondheid ligt helemaal in de handen van de arts. Oliver is afhankelijk van de zorg van Amélie en dat maakt intimiteit gewoon verboden. Het is al helemaal gek dat ze daar niet op aangesproken wordt. Werken er dan geen fatsoenlijke artsen in dat ziekenhuis? Knijpen ze allemaal een oogje dicht? Dit vond ik echt heel ongeloofwaardig.

Oliver is een personage waar ik geen klik mee had. Hij is ontzettend pusherig en luistert heel erg slecht. Wil Amélie iets niet, dan drukt Oliver alsnog zijn zin door. Dit vond ik een hele nare eigenschap van Oliver en hierdoor kon ik moeilijk met hem meeleven. Ik voelde daarnaast geen chemie tussen de personages en het voelde een beetje aan alsof de seksscènes aan het boek waren toegevoegd om bladzijden te vullen. Er zitten redelijk veel seksscènes in en naar mijn idee waren het er echt te veel. Het voelde een beetje ordinair aan en daar hou ik niet van.  

Deze recensie wil ik toch graag op een positieve noot eindigen. Dit is mijn tweede boek van Stefanie Van Mol en ik kan heel duidelijk zien dat ze gegroeid is als schrijfster. Haar schrijfstijl is veranderd en het leest fijner dan haar eerdere boeken. Het verhaal leest lekker vlot en je vliegt er zo doorheen.

Zelf ben ik niet zo gek op dit boek, zoals je misschien gemerkt hebt, maar ik zou het wel aanraden als je houdt van erotische romans zonder dat je je druk maakt over de normen en waarden van personages. In dat geval zul je waarschijnlijk ontzettend genieten van het verhaal van Amélie en Oliver.

Verleid me / Stefanie van Mol / Uitgeverij Volt / 2020 / 174 blz. / ISBN 9789021419077

Marieke: een 21-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog  (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze dan ook van alles over boeken.

.

 

 

.Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment