Misverstand in de middle of nowhere gaat over Dorothee, die na het overlijden van haar opa zijn boerderij in de Achterhoek erft. De notaris heeft hier echter wel een paar voorwaarden aan verbonden. Ten eerste moet Dorothee 30 dagen in de woning verblijven en ten tweede mag ze niets of niemand aan het huis veranderen. Aangezien ze haar baan kwijt is en haar relatie over is, moet het een makkie zijn om zich aan deze regels te houden.

Maar de notaris had Dorothee niet verteld dat er ook iemand in de boerderij woont. Laat deze man, Wes genaamd, nou niet onaardig zijn om naar te kijken en erg galant zijn. Dorothee weet niet wat ze wil met de woning, en probeert allerlei plannen te bedenken. Zo komt ze met een bakvlog genaamd koeienvlaaien, waarin ze de oude recepten van haar oma uitprobeert. Als er dan ook nog een beetje bonje op de boerderij komt over dat meerdere dorpsbewoners zich melden om de boerderij te kopen, laait het vuur hoog op. Houden Dorothee en Wes het dertig dagen met elkaar uit of wordt het ruzie tussen de baksels van Dorothee?

Dit is het eerste boek dat ik lees van Lis Lucassen en ik ben blij verrast. Misverstand in de middle of nowhere is het eerste deel in een nieuwe Nederlandse feelgood serie. De cover van het boek valt op door de twee benen die uit het autoraam steken. Daarnaast, op de achtergrond, staat de witte boerderij van de opa van Dorothee, hierdoor wordt je als lezer meegezogen in het leven op het plattenland.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Dorothee. In de eerste hoofdstukken wordt gelijk de situatie waarin Dorothee zich bevind duidelijk: ze is haar baan kwijt en ze heeft de oude boerderij van haar opa geërfd. Het is tijd voor een nieuwe start en daar gaat ze dan ook voor. Stap voor stap wordt Dorothee zekerder van haar zaak rondom de boerderij van haar opa en haar gevoelens voor de medebewoner van dit huis. Doordat Wes al tijden bij de opa van Dorothee gewoond heeft, had hij een goede band met hem en leert Dorothee haar opa door de verhalen van Wes steeds beter kennen.

Het verhaal heeft een simpele, vlotte schrijfstijl en leest hierdoor gemakkelijk weg. Ook de nodige humor zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. Bijvoorbeeld wanneer Dorothee zich vastbijt in het idee een bakvlog te beginnen en samen met Wes probeert een filmpje op te nemen.

Misverstand in de middle of nowhere is een heerlijke feelgood roman die je met een grote glimlach op je gezicht vlot uitleest. Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel in de serie.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 25 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Misverstand in de middle of nowhere  / Lis Lucassen  / Uitgeverij Zomer & Keuning  / 2020 / 240 blz. / ISBN 9789020538281

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment