Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Daar gaan we!

‘Hoe zijn jullie beginnen lezen?’

Mijn ouders hebben toen ik jong was heel veel voorgelezen. De klassieke verhalen zoals Jip en Janneke, Nijntje, Pluk van de Petteflet… kwamen allemaal aan bod. Ook de minder bekende verhalen konden mijn broer en ik appreciëren. Zo was er een boekje met allemaal korte verhaaltjes voor bij het slapengaan. Daarin stond een verhaal over drie spookjes die om klokslag middernacht gingen spoken. Dat hebben ze ontelbaar vaak moeten voorlezen!

Daarna ben ik heel snel zelf beginnen lezen. Op school maakten we geregeld uitstapjes naar de plaatselijke bibliotheek en ook thuis werd lezen sterk aangemoedigd. Daarnaast heb ik altijd het goede voorbeeld gezien bij mijn opa, die tot op vandaag boeken verslindt. Door projecten zoals Lees17 en KJV werd mijn liefde voor verhalen gestimuleerd en is die gegroeid tot de immense hoop boeken die ik ondertussen heb verzameld en gelezen.

Het helpt ook wel dat de rest van mijn hobby’s altijd sterk te maken hadden met taal en woorden. Zo heb ik heel lang theater gespeeld en bracht ik bijzonder veel uren door op de Academie voor Woord. Dat gevoel voor taal werd dus overal wel aangewakkerd en in leven gehouden. En ik heb het gevoel dat dat nooit zal verdwijnen 😉