Lisa hier! Tijdens het brainstormen bedacht ik me dat dit eigenlijk het minst goede moment ooit is voor deze serie blogposts. Voor jullie zal het ongetwijfeld hetzelfde zijn, maar sinds een paar maanden bestaat mijn typische dag niet meer. Waar ik destijds ‘s ochtends mijn bed uitrolde om op tijd bij college te kunnen zijn, is mijn persoonlijke collegehal nu slechts een paar meter van mijn bed verwijderd. Vóór maart werden mijn vrije uren opgevuld met sociale activiteiten, maar ook dat is tegenwoordig een stuk moeilijker. Hoe vervelend dat soms ook is, ik ben altijd van de positieve kanten, dus dit blog zal gaan over hoe mijn tegenwoordige dagen ingedeeld zijn. En ik moet zeggen: ondanks alles, vermaak ik me prima.

Confession time: ik ben een ochtendpersoon. Bij voorkeur word ik vóór zeven uur wakker, ruim voor ik strikt genomen achter mijn laptop moet zitten. Zo kan ik rustig ontbijten en heb ik de tijd om bijvoorbeeld nog even een boek erbij te pakken. In maart ben ik begonnen met het lezen van Rad des Tijds van Robert Jordan. Mijn vader heeft deze fantasyserie gelezen toen hij jong was en de boeken staan zodoende al zolang ik me kan herinneren in de boekenkast. Een beetje intimiderend is de serie wel: de veertien delen zijn allemaal tussen de 700 en 1100 pagina’s dik. Ik was er daarom ook niet eerder aan begonnen dan maart. Het leek er toen opeens op dat ik in de nabije toekomst héél veel vrije tijd zou hebben.

Al snel kwam ik erachter dat ik niet meer dan twee of drie van deze boeken achtereenvolgend kan lezen. Het begon me al snel te duizelen van de namen, locaties, en verhaallijnen. Zodoende is het leesavontuur vaak onderbroken om iets totaal anders te lezen, maar ik ben inmiddels bij deel 12 aanbeland. Tja, wat ik niet helemaal had aan zien komen, is dat ik eigenlijk ook niet wil dat de serie zijn einde vindt. Na ruim een half jaar er midden in gezeten te hebben, zal ik balen als het verhaal voorbij is.

Onvermijdelijk komt dan toch het moment dat ik mijn boek moet neerleggen en plaatsneem achter te computer. Mijn studie heeft behoorlijk wat contacturen, dus meestal ben ik daar een paar uur mee zoet. Colleges volgen, samenvattingen schrijven, mijn haren haast uit mijn hoofd trekken omdat ik niet uit die ene wiskundeopgave kom… het hoort er allemaal bij. Gelukkig vind ik studeren ongelofelijk leuk, aangezien het grootste deel van mijn dag erdoor opgeslokt wordt. Nadat ik klaar ben, eet ik samen met mijn huisgenoten onder het genot van een aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air. ’s Avonds maak ik nog de laatste dingen voor school, ga ik trainen, of doe ik een online game night met m’n vrienden.

Als het tijd is om (eindelijk) mijn bed in te duiken, maak ik het me even gemakkelijk met een boek. Het is inmiddels zo onderdeel van mijn routine om te lezen voordat ik ga slapen, dat het moeilijk zonder lukt. Leesmomenten zijn onregelmatig door de dag heen, dus het is fijn dat ik altijd een paar hoofdstukken mee kan pakken. Bij voorkeur luister ik muziek tijdens het lezen, van Muse tot Mendelssohn, Taylor Swift tot John Powell – eigenlijk gewoon wat op dat moment goed voelt. Als mijn ogen dicht beginnen te vallen (na de zoveelste keer “nog één hoofdstuk…”) is mijn dag voorbij en klik ik mijn nachtlampje uit.

Wordt vervolgd…

No Comments

Post a Comment