De zestienjarige cheerleader Angela Wong verdween van de een op de andere dag na een feestje. Haar beste vrienden Georgina en Kaiser vertelden de politie niks te weten over de verdwijning van Angela, maar veertien jaar later blijkt dat dit niet de waarheid is.

Het lichaam van Angela is na al die tijd gevonden. Kaiser heeft in de tussentijd carrière gemaakt als rechercheur en kan de zaak eindelijk oplossen als blijkt dat Angela een slachtoffer was van de seriemoordenaar Calvin James, ook wel de Sweetbay Strangler genoemd. Calvin was destijds het vriendje van Geo en uit het onderzoek komt naar voren dat zij al die jaren wist wat hij met Angela had gedaan. Geo’s leven staat op z’n kop wanneer ze wordt opgepakt voor medeplichtigheid en de problemen zijn nog niet over na haar vrijlating uit de gevangenis. De moordenaar heeft weer toegeslagen, maar dit keer is zijn uiteindelijke doelwit Geo.

Zie mij was, om het kort samen te vatten, een hele ervaring. Gedurende het verhaal is het Jennifer Hillier gelukt om de lezer een constant onheilspellend gevoel te bezorgen, onder andere door meer vragen dan antwoorden te geven. Elke keer als de waarheid boven tafel lijkt te zijn, is er toch het gevoel dat dit té makkelijk ging of dat er nog iets gaat komen. Dit maakt dat de spanning constant hoog is en je het verhaal in een keer uit wil lezen.  

Het boek is opgedeeld in vijf delen, die allemaal een rouwfase representeren: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie. Hierbinnen wordt het grootste deel van het verhaal verteld vanuit Georgina’s perspectief, maar op precies de juiste momenten vindt er afwisseling plaats met het perspectief van Kaiser of een flashback naar hun jeugd. Dit heeft het effect dat het verhaal nooit gaat vervelen of stilstaan. Daarnaast krijg je een goed beeld van de belangrijkste personages in dit verhaal en hun onderlinge banden.

Door de uitgebreide research die Hillier heeft gedaan naar de omgeving en omstandigheden waarin de personages zich bevinden wordt het verhaal erg realistisch. Zo bevindt Geo zich een deel van het verhaal in de vrouwengevangenis, als gevolg van haar betrokkenheid bij de dood van Angela. Zowel de dagelijkse bezigheden als de concurrentie tussen verschillende groepen worden gedetailleerd omschreven, waardoor we een goed beeld krijgen van Geo’s leven de afgelopen vijf jaar. Dat is meteen ook een van de sterkste punten aan het boek Zie mij. Door de ervaringen en gedachten van karakters vanuit verschillende hoeken te bekijken worden ze interessant en geloofwaardig voor de lezer.

Kortom, Zie mij is een echte pageturner die menig lezer zal verrassen met originele, maar toch geloofwaardige, plottwists. Elk detail van het verhaal is tot in de puntjes uitgewerkt en de epiloog vormt een mooi einde aan alle tumult in het leven van Geo en Kaiser.

Zie mij / Jennifer Hillier / Vertaling Els van Son / Bruna Uitgevers / 2020 / 384 blz. / ISBN 9789400510760

Janine: Ik ben 18 jaar oud en ik studeer Economics and Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd ben ik vrijwel altijd te vinden met een grote kop thee en een goed boek, van thrillers tot fantasy en klassieke literatuur in zowel Nederlands als Engels. Een favoriet genre heb ik dus niet echt, zolang het boek maar een interessant plot heeft en goed is.

 

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment