Onlangs is bij uitgeverij Harper Collins het boek Koud als sneeuw, een hervertelling van het sprookje Sneeuwwitje verschenen. Dit boek is geschreven door Gena Showalter en is het eerste deel in de Forest of Good en Evil-serie.

Koud als sneeuw begint met een korte introductie over twee koninginnen, een prinses, een heks en een orakel die appels stelen van een mystieke Boom voor een Nieuw Begin in het land Enchantia. De vrouwen eten elk een appel, eentje eet er zelfs twee. Negen maanden later bevallen ze elk van een dochter, eentje bevalt zelfs van twee dochters. Een orakel voorspelt dat de meisjes een rol zullen spelen in het sprookje Sneeuwwitje en de Boze Koningin. Het sprookje zal als leidraad dienen voor hun lotsbestemming.

Everly is een van de dochters die geboren is nadat haar moeder een appel van de Boom voor een Nieuw Begin heeft gegeten. Haar moeder heeft haar naar het land van de stervelingen gebracht, omdat de eigenaar van de mystieke Boom een kwaadaardige koning is de vrouwen en hun dochters wil vermoorden. Everly weet niet dat ze eigenlijk een sprookjesprinses is, maar dan ontdekt ze dat ze bestemd is om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de Boze Koningin.

De boeken van de auteur Gena Showalter hebben altijd een hele goede worldbuilding. Dat geldt zeker ook voor Koud als sneeuw. Vooral in de eerste helft van het boek weet ze het land Enchantia zo goed te beschrijven dat je het gevoel krijgt dat je de omgeving echt voor je kunt zien. Het feit dat het boek een plattegrond bevat van dit land is daarnaast een goede toevoeging.

Een ander pluspunt is dat Gena Showalter interessante twisten aan de personages uit het sprookje geeft. Wie de Boze Koningin is en wie de prins is, is heel snel duidelijk. Wie de overige personages uit het sprookje zijn, is veel lastiger te ontdekken. Je hebt het gevoel dat het verhaal een soort puzzel is waarbij je moet uitzoeken wie welk personage uit het bekende sprookje is.

Ook de schrijfstijl van Gena Showalter is erg fijn. Toen ik de andere boeken van deze auteur las, merkte ik al dat ze erg vlot schrijft. Dat is in Koud als sneeuw zeker niet anders. Het tempo van het verhaal zit er goed in en de auteur weet je aandacht vast te pakken en vast te blijven houden.

Koud als sneeuw is dus zeker een interessante hervertelling van Sneeuwwitje. Met 600 bladzijdes is dit boek een dikke pil, maar de vlotte schrijfstijl en de vele spannende momenten en onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je snel door het boek gaat. Je kunt het boek namelijk niet neerleggen!

Mijn naam is Tina en ik ben 24 jaar. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Koud als sneeuw / Gena Showalter / Vertaling Sandra Hessels / Uitgeverij Harper Collins / 2020 / 600 blz. / ISBN 9789402705935

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment