Georgie is vastbesloten om geen grijze muis meer te zijn.
Stap een: een nieuwe look voor het bedrijf
Stap twee: een nieuwe look voor haarzelf
Stap drie: zichzelf onder handen nemen
Stap vier: de markt op!

Je hele leven een make-over geven is alleen best lastig als je familie een goedlopend renovatiebedrijf heeft, iedereen je als het zusje-van ziet en je al eeuwen verliefd bent op Travis Ford. Georgie organiseert namelijk liever kinderfeestjes om anderen aan het lachen te maken. Daar is alleen wel meer voor nodig dan het leven dat ze nu leidt. Een make-over dus. Inclusief plannetje met Travis.

Voor iedereen is het soms een vermoeiende tijd door het coronavirus. Deze roman kwam wat mij betreft dan ook zeer gelegen. Het begin is veelbelovend: twee mensen vinden elkaar duidelijk leuk en d.m.v. een plan besluiten ze elkaar te helpen. Aan het begin kan je al raden hoe de afloop is en toch lees je door om meer te weten te komen over dit duo. Georgie richt met haar zus en een vriendin namelijk een club op, Bond van Ons Alleen. Een club om elkaar te motiveren om doelen te bereiken, zo ook Georgies doel om haar bedrijfje groter te maken.

Hoewel het begin prima was, sloeg het verhaal halverwege om. Travis en Georgie voelen zich lichamelijk wel heel erg tot elkaar aangetrokken. Daar is niets mis mee, maar de, erg expliciete (soms grove), seksscènes leidden ontzettend van het verhaal af. Dit soort scènes mogen natuurlijk ook in boeken zitten, maar in dit verhaal vroeg ik mij af in hoeverre deze vele scènes een toevoeging waren aan het verhaal. De make-over past daarom ook meer in het genre New Adult en Feelgood dan roman wat mij betreft. Persoonlijk denk ik ook dat dit een verhaal is waar je of wel van houdt of niet. Mogelijk past het ook beter bij Amerikaanse lezers dan bij Nederlandse.
Als ik in de sfeer van het verhaal moet blijven, zou ik me ook het volgende nog af kunnen vragen: Jezus, waarom wordt er om de paar bladzijden met dit woord gescholden? Dat past alleen niet bij mij en de hoeveelheid scheldwoorden irriteerde mij mateloos tijdens het lezen.

Doordat Travis en Georgie vooral elkaar aan het ontdekken zijn (een soort mentale make-over), worden personages inclusief inhoud en de verhaallijn ver naar achteren gedrukt. Het is er nog wel, maar als het er is, gaat het met de doelen ineens hard. Voor mij haalde deze punten de vaart uit het verhaal, waardoor het uitlezen van het boek een doel op zich werd. De laatste vijftig bladzijden heb ik daarom meer gescreend dan werkelijk gelezen. Gelukkig keert de verhaallijn in de laatste paar bladzijden nog wel iets terug, maar voor mij iets te laat om het goed te kunnen maken. Ik zou het verhaal bijna zelf een make-over willen geven.

Hoewel ik dit eerste deel uit de Hot & Hammered serie niet helemaal mijn smaak was, weet ik niet of ik een tweede deel direct zou afschrijven.. Misschien dat de balans tussen aantrekkingskracht tussen personages en de verhaallijn beter is!

De make-over / Tessa Bailey / Vertaling Hilke Makkink / Uitgeverij Karakter / 2020 / 335 blz. / ISBN 9 789045 216102

Irene: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment