We herkennen allemaal wel die boeken waarin je moeite hebt om in het verhaal te komen. Wanneer je bijna de neiging hebt om het boek aan de kant te schuiven en in een ander boek te beginnen, wordt het juist spannend. Even tussen ons is daar het voorbeeld van.

In het eerste deel leer je de wereld kennen waarin je een verhaal gaat lezen maar dit is moeizaam en langer dan noodzakelijk. Als je jezelf echter lekker nestelt op de bank en er gaat bij gaat liggen, is het boek echt heel leuk.

Er gebeuren vele dingen waardoor het niet te langdradig wordt (op het begin na dan). Het verhaal is realistisch, voor zover dat kan voor iemand die fotograaf is, en goed geschreven. Je leest goed mee met de ontwikkelingen die Holly meemaakt en je ziet haar gedurende het boek groeien. In het begin is ze afgesloten en niet blij met het leven, aan het einde is ze vrolijk en gelukkig. Je leest over Roz, wie meer op haar bord heeft liggen dan ze laat blijken. Roz is een perfect voorbeeld van iemand die de sociale wereld belangrijker vindt dan haar eigen welzijn.

Even tussen ons is een heerlijk boek om mee te nemen op je vakantie in de achtertuin, want verder kunnen we waarschijnlijk niet dit jaar. Met je voeten omhoog en een zonnebril op heb je een vrolijk verhaal in je handen. Er gebeuren ook serieuze dingen en ontroerende dingen maar dat houdt het realistisch.

In Even tussen ons is een belangrijk onderdeel de façade die men tegenwoordig op heeft. Je denkt iemand te kennen maar misschien heb je altijd te maken met een neplach. En hoe ziet iemand eruit onder die laag make up? Jane Fallon heeft dit serieuze onderwerp op een leuke manier beschreven en je ziet erg duidelijk een character development. Als lezer maak je haast net zoveel ontwikkelingen mee als Holly aangezien het boek je echt aan het denken zet. De perfecte wereld waarin we leven is lang niet zo perfect als we denken en daar wordt in dit boek de nadruk op gelegd, het is pas goed als je je eigen fouten kunt erkennen. De belangrijkste verandering is namelijk jijzelf. Dit is iets waar ik als persoon of lezer nog nooit bij stil had gestaan, tot Even tussen ons. Het opent je ogen over de wereld waarin we nu leven met lieve, leuke, schattige en ontroerende momenten. Dus hoewel het een snel boek is dat je binnen een paar uur uit hebt, is het realistisch met een goed verhaal dat zeer goed bij deze tijd past.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 18 jaar en zit in 5 Vwo (maar ik ga naar 6 Vwo). Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead (Team Hufflepuff!). Ik sport graag maar vind het ook heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. De genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

Even tussen ons/ Jane Fallon/ Vertaling Anna Livestro/ De Fontein / 2020/ 349 blz. / ISBN 9789026149726

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment