Kijk ons nu eens gaat over Hans Kaasajordet. Tijdens een huwelijksfeest van de dochter van Olof, de baas van Hans, ontmoet Hans Harriet. Ondanks dat hij haar niet interessant vindt, gaat Hans tijdens de speech met haar mee naar buiten. Ze raken aan de praat over Harriets baby. Harriet vertelt hoe ze last heeft van haar borsten door de borstvoeding. Hans biedt Harriet aan om haar te helpen, en zo begint een intieme vriendschap tussen de twee. Hans is echter gelukkig getrouwd met Ingunn en Harriet is getrouwd met Pal. Hun vriendschap wordt steeds intiemer en uiteindelijk hebben ze seks. Zo start hun affaire, maar Hans ziet het als veel meer dan dat. Op een manier ziet hij de affaire met Harriet als een redding. Door zijn verhoogd libido wordt de band met zijn vrouw nieuw leven ingeblazen. De nadruk van het verhaal ligt op Hans en zijn relatie met zowel Ingunn als Harriet. Ook Hans zijn werkleven speelt een rol in het verhaal.

Zowel de schrijfwijze als het verhaal zijn helemaal niet mijn ding. Ik heb zeer lang over het boek gedaan en het was zelfs een kwelling om door te lezen. Ik denk niet zozeer dat het slecht geschreven is, maar het verhaal interesseerde me gewoon echt niet. Als ik een boek lees dan is dat om aan de realiteit te ontsnappen. Dit boek was te realistisch en in een “midlife crisis stijl” geschreven. Het werk dat Hans doet is vrij saai beschreven, en zijn baas is een man die te veel filosofeert over alles. Door zijn job over-analyseert Hans alles, wat hem een moeilijk hoofdpersonage maakt om te lezen. Daarbovenop vond ik de intieme stukken helemaal niet romantisch beschreven.

Ikzelf zou het boek dus niet aanraden, maar dat is waarschijnlijk door de stijlen die ik gewoon ben. Ik zou willen concluderen dat als je graag leest om te ontsnappen aan de realiteit of om te ontspannen, dat dit boek helemaal niet voor jou is. Het gaat over een oudere man die als consultant public relations werkt en die een affaire begint met een jonge moeder. Naar mijn mening niet iets wat je als 22-jarige leest om even aan de realiteit te ontsnappen, doordat het een ver van mijn bed show is.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 22 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Kijk ons nu eens / Geir Gulliksen / Vertaling Geri de Boer / Uitgeverij Ambo|Anthos / 2019/ 309 blz. / ISBN 9789026347719

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

.

Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

No Comments

Post a Comment