Break a leg is het tweede deel uit de door Chinouk Thijssen geschreven trilogie. Truth or Dance kwam ervoor, en na dit boek komt: Dance or Die.

Dachten jullie dat het nu was afgelopen? Think again. Truth or Dance begint nu pas echt. 
Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog engere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor de dans der dood? 
Dit tweede deel van de Truth or Dance trilogie is nog spannender dan het eerste deel. De opdrachten zijn nog gevaarlijker en moeilijker om uit te voeren en de gevolgen als ze iets niet doen zijn ook erger. Dit boek is pakkend en superspannend.

“Belofte maakt schuld. 
Ik zei toch dat het nu

pas zou beginnen…”

Het boek begint, net als het eerste deel, met een proloog die het hele verhaal in je hoofd blijft spoken. In dit deel werden nieuwe personages geïntroduceerd, aangezien ze nu naar de vervolgopleiding gingen. Dit maakte het ook weer anders dan het vorige boek, wat het leuk om te lezen maakte.

Je leeft echt mee met India en bent met elke bladzijde die je omslaat bang dat ze weer een berichtje krijgt van Truth or Dance. 
Je leest er vlot doorheen, maar soms duurt het wel heel lang tot ze weer een berichtje met een opdracht van Truth or Dance krijgen. Wat ik ook zo leuk aan het boek vind is dat ze niet alleen problemen met Truth or Dance hebben, maar ondertussen ook aan ballet doen. Daar moeten ze keihard trainen en de schijn ophouden dat het goed met ze gaat. 

Net als bij deel 1 uit de trilogie wordt vooraan een lijstje met handgeschreven ballet begrippen toegevoegd. Zo hoef je helemaal geen verstand van ballet te hebben, om toch te kunnen volgen.
“Relevé: de overgang van de platte voet naar een beweging op de tenen.” 

Aan het eind van het boek denk je iets over de dader te weten, maar dan… boek uit. De epiloog maakte het ook spannend, dit deel heb ik wel een idee van de dader gekregen door de epiloog.

Dit spannende boek is echt een aanrader! Je leest vlot door het boek heen en je kan niemand vertrouwen. Iedereen is verdacht. Het krijgt 4,5 sterren van mij.

Hoi, ik ben Paris! Ik lees erg veel en vind het leuk om recensies te delen op onder andere mijn blog. Lezen doe ik al erg lang en zelf heb ik al een eigen, uitgegeven boek geschreven en zat ik in de Jonge Jury. Ik lees ook echt alles, van een romantische Young Adult tot een bloedstollende thriller. Een favoriete schrijver heb ik ook niet, maar favoriete series heb ik wel: de Lunar Chronicles en Twilight. Zelf heb ik een aantal boeken gelezen doordat ik ze bij de Leesfabriek voorbij zag komen. Ik hoop dat ik nu via de Leesfabriek mensen kan laten zien hoe leuk lezen is en boekentips kan geven.

Break a leg / Chinouk Thijssen / Uitgeverij Clavis / 2019 / 269 blz. / ISBN 987904 4836219

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment