Verliefd, het eerste deel in deze Tussen de sterren-serie, is typisch Anna Todd en stelt niet teleur. In dit boek volg je het vrouwelijke hoofdpersonage Karina. In haar dagelijkse leven is ze masseuse en ze heeft net haar eigen huis gekocht. Haar leven is rustig en heel normaal. Ze woont vlak naast de militaire basis en heeft met zichzelf afgesproken nooit op een militair te vallen, want dat is zó cliché. Maar Kael, een heerlijk gecompliceerde militair, is totaal anders dan ze verwacht had. En ook al zou je het eerst niet zeggen, ze vallen als een blok voor elkaar. Met alle drama tot gevolg!

Ik heb genoten van Kael: hij is om te smullen. Niet allen qua uiterlijk, maar juist meer om zijn innerlijk. Hij is niet standaard: geen stoere, opgepompte militair met haantjes gedrag. Hij is juist de stille, gekwelde jongen in de hoek op een feestje. Hij geeft zich niet bloot en houdt iedereen op een afstand. Veel schrijvers gebruiken dit soort karakter ook weleens, maar dan ontdooit de gesloten jongen vrij snel bij de juiste vrouw. Maar Kael niet. Anna Todd heeft prima door wat een écht gekweld personage betekent. Dat is niet ‘ontdooien’ na date drie. Dat is dagelijkse strijd, elkaar pijn doen, elkaar kwetsen. Niet je geheimen durven geven, maar juist eerder liegen. Rondjes om elkaar heen draaien. En als iemand heerlijk kwetsende liefde kan schrijven, dan is Anna Todd dat wel.

Moeilijke liefdes vloeien zo uit haar pen. Ik kan er enorm van genieten. Het einde van het boek is wellicht wel wat abrupt, en veel vragen blijven onbeantwoord, maar ook dat is typisch Anna Todd. Bij de After-series deed ze dat net zo.

Ik ga zeker met (gekwelde) smart wachten op de vervolgdelen! Ik las dat in maart nóg een nieuwe serie van haar uitkomt bij Boekerij. Smullen!

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 25 jaar. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenis- en fantasynerd. Ze heeft ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.

Verliefd – tussen de sterren / Anna Todd / Vertaling Anne-Marieke Buijs / 2020 / Uitgeverij Boekerij / 288 blz. / ISBN 9789022587676

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment