Meisje van me gaat over de Mindset Academy goeroe Tom en zijn vrouw Amber. Samen hebben ze een goed lopend coachingsbedrijf dat hun cliënten leert te kijken naar de toekomst en het verleden los te laten. Tom en Amber zijn het gelukkigste stel op aarde, althans voor de buitenwereld, want niets is wat het lijkt. Het stel kan namelijk geen kinderen krijgen en doet er alles aan om deze droom in vervulling te laten gaan. Dat ze hiervoor wegen moeten bewandelen die illegaal zijn, doet ze niet wijken voor hun droom. Mindset Academy student Kirsten wordt gevraagd om draagmoeder te zijn, maar als dochter Emma geboren is en Tom en Amber hun dochtertje mogen ophalen uit het ziekenhuis, blijken zowel Kirsten als Emma spoorloos verdwenen. Zullen Tom en Amber hun dochtertje ooit nog in de armen kunnen sluiten?

De cover van het boek is er eentje die in je geheugen gegrift staat. Door de inktzwarte cover met daarop de witte ooievaar die ervan spat, heeft de cover iets mysterieus en zorgt het ervoor dat het een boek is dat opvalt. Ik zou het boek dan ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Ik was erg benieuwd naar dit verhaal, aangezien eerdere boeken van Ilse Ruijters altijd erg goed bevielen. Eenmaal begonnen in het verhaal word je als lezer volledig meegezogen in de perfecte schijnwereld van Tom en Amber. Stukje bij beetje kom je meer te weten over het verleden van het stel en de waarheid achter het succes van de Mindset Academy. Want niets is zoals het lijkt.

De personages van Tom en Amber zijn goed uitgewerkt. Doordat je leest over hun gevoelens voel je als lezer de angst van Amber om hun kindje nooit meer vast te kunnen houden. Daarnaast komt ook Joel, de rechterhand van Tom, duidelijk aan bod in het verhaal. Zijn gedachten zijn dan ook vaak cursief beschreven, wat structuur biedt voor de lezer. Het taalgebruik is gemakkelijk en de spanning wordt gedurende het hele boek goed opgebouwd waardoor je vlot door het verhaal leest.

Wel vond ik het eind wat snel geschreven. Er werd in slechts een aantal bladzijdes naar de climax toegewerkt, wat van mij best langer en uitgebreider beschreven had mogen worden. Er blijven nu vragen onbeantwoord naar mijn idee. Ook had het boek lange hoofdstukken waardoor je het verhaal niet zomaar even weg kon leggen.

Meisje van me is een spannend, vlot geschreven boek met relevante thema’s als kinderloosheid en mensenhandel. Het is een boek om in één ruk uit te lezen.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 24 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Meisje van me / Ilse Ruijters / Uitgeverij Ambo|Anthos / 2019 / 352 blz. / ISBN 9789026342745

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment