Op het eilandje Skye woont Zac Fallon. Hij werkt daar in zijn tearoom/sieradenwinkel en is gek op het eiland. Er is nergens waar hij liever zou zijn dan op het eiland. Maar hoewel hij alles heeft wat zijn hart begeert, is er toch een iemand die mist, namelijk Ivy McFarlane. Zij werkte ook in de tearoom, maar besloot naar het vaste land te gaan om haar droom na te jagen.

Sinds Ivy verhuisd is, mist Zac haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat het gat dat Ivy achtergelaten heeft in zijn hart, ondragelijk is. Hij besluit op pad te gaan en Ivy naar het eiland te halen voor kerst. Maar zal het hem lukken om voor kerst weer terug te zijn op het eiland? En wil Ivy wel mee?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik was niet zo’n fan van dit verhaal. Het was niet wat ik er van verwacht had. Het eiland Skye klinkt als een erg romantische plek, misschien zelfs wel een beetje magisch. Helaas speelt het verhaal zich daar bijna niet af. Het grootste gedeelte van het verhaal zijn we in Glastonbury, waar Ivy woont. En Glastonbury? Tja, daar had ik niet zo veel mee.

Het verhaal begint met een enorme infodump. Het boek is maar 160 bladzijden, wat ook wel erg kort is en daarnaast is het een novella. Het is dus een extra boek(je) bij de serie. De infodump kun je waarschijnlijk beter verwerken als je het eerste boek in de serie al gelezen hebt. Dan is het meer een soort van refresher. Nu was het voor mij echter allemaal nieuw, waardoor ik een beetje overweldigd was.

Dit verhaal bevat daarnaast twee tropes waar ik niet zo’n fan van ben, namelijk liegen en slechte communicatie. Ivy en Zac zijn allebei niet eerlijk tegen elkaar en daarnaast zijn ze echt heel slecht in communiceren. Ivy probeert continu maar te laten zien hoe goed ze het wel niet heeft in Glastonbury en ze loopt telkens op te scheppen. En dat terwijl ze eigenlijk gek op Zac zou moeten zijn. Ik merkte er helaas weinig van.

Om op een positieve manier af te sluiten, het verhaal leest wel lekker weg. Het is ook niet zo heel lang en was best oké voor een avondje. Toch denk ik niet dat Kirsty Ferry een schrijfster voor mij is. Ben je op zoek naar een kort kerstverhaal, dan is dit misschien wel het boek voor jou.

Kerst op het eiland Skye / Kirsty Ferry / Vertaling Marjolijn Huiberts / Uitgeverij Choc Lit NL / 2020 / 160 blz. / ISBN13 9789492585608

Marieke: een 23-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog  (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze dan ook van alles over boeken.

.

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment