Meestal wanneer een boek begint met een plattegrond en een tabel met uitleg, betekent dit dat we in een totaal andere wereld gezogen gaan worden. We werden inderdaad in een andere wereld gezogen, maar één die zeer realistisch en makkelijk in te leven was. Zeker en vast een geslaagd debuut van Arents.

Joanna Sky staat terecht. Ze wordt ervan beschuldigd Thomas’ hart betoverd te hebben. Ze hebben gelijk dat Joanna de gave heeft bewerkingen uit te voeren. De hartbewerking waar Joanna van beschuldigd wordt is echter niet haar gave, wat ze wel kan zijn lichaamsbewerkingen. Deze gave helpt haar ook in haar rol als genezer.  Ze heeft echter iemand niet kunnen redden, en diens geliefde wil wraak. Vandaar dat Joanna in deze benarde situatie is beland…  Op het moment dat het haar beurt is om de doodstraf te ondergaan is er de redder in nood. Haar beste vriend heeft haar leven gered door haar te verkopen als slaaf aan de koning. Koning Damon heeft bewerkingen verboden. Er is echter een groep rebellen, de adelaars, die Damon van zijn troon willen stoten. Om de strijd tegen deze rebellen te winnen, wil de koning bewerkers aan zijn kant. En zo belandt Joanna in het kasteel, waar ze onwaarschijnlijke vriendschappen sluit.

Dit is echt het type boek waar je begint en niet meer wilt stoppen. Ieder hoofdstuk is zo vlot geschreven dat je zonder het te beseffen na één avond lezen op pagina 100 beland. Deel 1 van het boek is volledig vanuit het standpunt van Joanna, wat ook bovenaan ieder hoofdstuk staat. Deel twee verraste me een beetje. Na net geen 300 pagina’s zat ik al ver over de helft. Uit het niets kwam daar een deel twee. Dit gedeelte is vanuit het standpunt van verschillende personages, wat wel verwarrend was na 300 pagina’s over Joanna te lezen. Ondanks dat ik het niet zag aankomen deed het niets aan de spanning. Het bleef een aangenaam, vlot lezend boek met een leuke verhaallijn.

Terwijl het einde van het boek naderde bleef ik maar paniekeren: alsjeblieft, wees geen reeks. Waarom? Het staat buiten kijf dat dit een geweldig verhaal is, een wereld waar je zo ingezogen wordt en waar je met gemak meerdere boeken over kan lezen. Mijn angst was eindigen met een cliffhanger. Want één ding is zeker: ik moest het einde weten! Het nadeel was dan wel weer dat het einde wat onverzorgd overkwam. Waar de auteur eerder meerdere hoofdstukken aan besteedde, werden nu amper enkele pagina’s aan gespendeerd.  Al bij al heeft Arents een zeer leuke wereld verzonnen waar zeker en vast nog boeken over kunnen verschijnen.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 23 jaar oud en werkzaam in de banksector. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Het hart van de adelaar/ Emmelie Arents / uitgever Hamley books / 2020 / 351 blz. / ISBN9789463967242

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment