Begin dit jaar schreef ik een blog over de challenge die ik met mezelf aanging: het lezen van 20 boeken in 2020. Boeken die al even in mijn bezit zijn, die ik graag wil lezen, maar daarna waarschijnlijk graag door wil geven aan andere lezers. Een win-winsituatie: én de boeken lezen én de kast iets opgeruimder.

Het afgelopen jaar las ik meer dan 100 boeken in heel veel verschillende genres en leeftijdscategorieën. In de eerdere post schreef ik ook dat ik een moodreader ben en dus graag lees waar ik op dat moment zin in heb. Dat waren in dit geval veel mooie recensieboeken, veel biebboeken en ook boeken uit eigen kast. Met meer dan 100 gelezen boeken moeten die 20 ook vast gelukt zijn, nee helaas. Op een of andere manier kwam het er niet van, had ik in sommige toch geen zin of lagen ze simpelweg steeds niet in mijn zicht. Wegens gebrek aan ruimte liggen een paar van deze boeken onder mijn kast waar weer een kleine stapel voor staat… Ofwel challenge niet gelukt.

Ondanks dat deze challenge niet gelukt is, heb ik wel een nieuwe bedacht voor het aankomende jaar. Dit keer heb ik er vertrouwen in dat ik deze challenge wel ga halen, in ieder geval voor een groot deel. Met Axelle ga ik de uitdaging aan om 60 boeken uit eigen kast te lezen! Met iemand een uitdaging aangaan, gaat mij hopelijk gemakkelijker af en is daarnaast een stuk gezelliger. Omdat we sommige boeken allebei willen lezen, zullen we sommige boeken buddyreaden. Bovenstaande boeken van de foto zullen dus volgend jaar écht aan bod komen.

Op mijn bureau staat inmiddels een potje met 60 lootjes waar ik een volgende titel uit kan grabbelen. Eerlijk gezegd weet ik niet naar welk boek ik het meeste uitkijk gezien de vele verschillende genres. Sommige vind ik gezien het formaat lekkerder lezen in vakanties, andere boeken kunnen elk jaargetijde gelezen worden.

Ik ben benieuwd hoe ver ik ga komen, maar ik kijk uit naar een iets opgeruimdere boekenkast ;-).

Ik heb er zin in en zal jullie op de hoogte houden!
Hoeveel boeken wil jij dit jaar graag lezen en houd je ook een challenge bij?

Irene: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.

No Comments

Post a Comment