Beth O’Leary woont en werkt in Londen. Ze werkte bij een uitgeverij, maar inmiddels is ze fulltime schrijfster. In november 2020 verschijnt haar volgende boek: ‘Tot snel’.

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel en heeft snel een goedkope flat in Londen nodig, een onmogelijke opgave. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor de advocaat van zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing voor hun problemen: ze delen tijdelijk Leons flat. Of eigenlijk, Leons bed. Leon slaapt er overdag, als Tiffy naar haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze komen elkaar nooit tegen, maar hoe meer geeltjes ze voor elkaar achterlaten, hoe beter ze elkaar leren kennen. Terwijl Tiffy langzaam maar zeker de waarheid over haar ex onder ogen ziet en Leons rotsvaste geloof in zijn broers onschuld zijn weerslag heeft op de rest van zijn leven, begint hun tijdelijke oplossing steeds meer als thuis te voelen.

In Veel liefs hebben zowel Tiffy als Leon een probleem waarmee ze verder moeten. Naast elkaars huisgenoten, die elkaar nog nooit gezien hebben, zijn ze ook elkaars steun en toeverlaat via de geeltjes die overal in huis verspreid hangen. Tiffy bewijst Leon een dienst door haar vriendin, die advocaat is, bij de zaak van Leons broer te betrekken. En Leon, jah,… Leon heeft heel veel geduld met Tiffy, zelfs als haar vervelende ex opnieuw opdraaft.

O’Leary schreef Veel liefs met evenredige aandacht voor de beide hoofdpersonages van het verhaal. Afwisselend krijgt de lezer een hoofdstuk over Tiffy en Leon te lezen. De gedachtegangen van beide personages komen hierin aan bod. In het begin moest ik wel wat wennen aan de schrijfstijl van O’Leary in de hoofstukken van Leon. Hier ontbrak de persoonsvorm. Later in het boek werd duidelijk dat dit één van de eigenschappen van Leon is. Daardoor vind ik het dan wel goed dat de schrijfster dit ook zo verwerkt heeft in ‘Leon’s hoofdstukken’. Verder vond ik het een zeer leuk boek om te lezen. Het las vlot, je kon je inleven in het verhaal, maar het boek had ook een voorspelbaar einde. Dit maakte het boek niet minder leuk om te lezen, maar soms word ik, als lezer van een boek, toch ook eens graag verrast.

O’Leary’s nieuwe boek ‘Tot snel’, plaats ik alvast op mijn leeslijstje.
4 sterren.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woont in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Veel liefs / Beth O’Leary / Uitgeverij De Fontein / Vertaling Mechteld Jansen / 2019 / 364 blz. / ISBN  9789026145933

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment