Nieuw jaar, nieuwe leesdoelen en vooral: weer een hoop nieuwe boeken om naar uit te kijken. Door al die nieuwe boeken komen we natuurlijk nooit van onze tbr af, maar toch deelt ieder redactielid een boek waar ze naar uit kijkt dit jaar!

Chelsey
Ook hier kon ik weer niet kiezen 😉

Als eerste komt er eindelijk een vervolgdeel in een van mijn favoriete series. Julie Kagawa heeft namelijk besloten om eindelijk een nieuw verhaal aan The Iron Fey serie toe te voegen. Deze keer is het niet zomaar een verhaal maar het verhaal van Puck, een van mijn favoriete personages uit de serie. Valerie (van de redactie) en ik besloten om deze serie te herlezen alvorens het nieuwe deel uitkomt. Ik kan dus niet wachten tot februari!
De ijzerraaf – Julie Kagawa (februari – HarperCollins)

Mijn favoriete boek van 2019 was 10 blind dates geschreven door Ashley Elston. Toen bekend werd gemaakt dat ze met een spin-off deel kwam van dit boek kon ik dan ook niet anders dan deze op mijn lijstje te zetten! Dit keer volgen we een nieuw hoofdpersonage maar ik ben extreem benieuwd en kan niet wachten om terug in deze wereld te vertoeven!
10 truths en een dare – Ashley Elston (mei – Best of YA)

Lisa
Meestal hou ik me eigenlijk niet zo bezig met boeken die binnenkort uitkomen, tenzij het series zijn. Komende maart komt er echter een nieuw boek van mijn favoriete schrijver: Kazuo Ishiguro, uit. Dus ik heb echt iets om naar uit te kijken! Klara and the Sun heeft een vrij vage beschrijving, maar de schoonheid van dit boek zal ongetwijfeld meer in de taal dan in het plot liggen. Ik kan nu al niet wachten om dagenlang erdoor meegesleept te worden!

Valerie

Ik kijk bijzonder hard uit naar Spijt van jou van Colleen Hoover. Ik heb nu enkele titels van haar gelezen (en heb het geluk dat ik er nog een paar kan lezen), maar elke nieuwe titel die van haar verschijnt, maakt me instant blij. Het zijn altijd emotionele heftige boeken, maar zo goed neergezet en met zulke goede thema’s! Ik heb veel respect voor de manier waarop Hoover met die breekbare thema’s kan omgaan. Dus op naar mei voor Spijt van jou!

Anna
In 2021 kijk ik uit naar Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer (Blossom Books).

Na enkele boeken (van diverse auteurs) gelezen te hebben die me minder konden boeien, bracht Brigid Kemmerer met ‘Een vloek zo eenzaam’, het eerste deel uit de vervloekt-serie, de leeskriebel weer helemaal terug. Het was een cadeautje van een mede redactielid bij De Leesfabriek, die dacht dat de stijl van Brigid Kemmerer me wel zo smaken. En gelijk had ze! Ik zwijmel helemaal weg bij dit herwerkte sprookje rond Belle en het Beest. Kemmerer pakt me helemaal in met haar rake humor en inside jokes tussen de personages. Precies wat ik nodig had om 2020 af te sluiten. En nu reikhalzend uitkijken naar het vervolg in mei 2021.

Janine
Voor 2021 kijk ik het meest uit naar het nieuwe boek van Tahereh Mafi, An emotion of great delight (het is nog niet bekend hoe de Nederlandse vertaling gaat heten volgens mij). Vanaf de Shatter Me serie, waarvan deel 1 uitkwam in 2011, heb ik nagenoeg al haar boeken meerdere keren gelezen. Het is een prachtige serie voor Young Adults en wist mij destijds erg te raken als jonge lezer, dus daarom kijk ik ook heel erg uit naar hoe Tahereh Mafi lezers met dit meer “volwassen” onderwerp – de problemen in de moslimgemeenschap na 9/11 – gaat weten te raken.

Irene
Een boek waar ik ontzettend naar uitkijk is het nieuwste boek van Jennifer Niven: Ademloos. In april kan ik hopelijk genieten van een nieuw verhaal. Waar het licht is heeft namelijk een speciaal plekje in mijn boekenhart, want dat was een bijzonder mooi en favoriet verhaal.

Daarnaast kijk ik, en velen met mij, uit naar de laatste en zevende zus. Ongekend hoe populair deze serie is, maar begrijpelijk is het wel. Het leest heerlijk weg, beetje historie en vooral veel liefde en mysterie. Niemand, behalve Riley zelf, weet hoe het zit met Pa Salt, de wijnkelder en de lift en vooral met die laatste en zevende zus… Deze serie is wegdromen tot het maximale en dat is precies wat een mens soms nodig heeft!

Naar welk boek kijk jij uit?

No Comments

Post a Comment